Pokud jde o Star Wars, nemalá část fanoušků a obecenstva ráda připisuje vše od kvality filmových sequelů až po to, že zrovna venku prší, společnosti Disney. Přitom spoustu chyb, přešlapů a problémů můžeme připsat spíše Lucasfilmu. Který navzdory tomu, že ho Disney v roce 2013 koupil, stále funguje, stále Star Wars spravuje a stále dokáže řadu věcí víceméně samostatně dotáhnout do zdárného konce i pořádně podělat.

Jsou tu ale věci, které prostě vedou k myšákovi. A mezi nimi najdeme i jeden z důvodů, proč nadcházející sci-fi sága Rebel Moon od režiséra Zacka Snydera (Muž z oceli) a Netflixu není příběhem z předaleké galaxie, přestože Snyderův nový počin vychází právě z nikdy nerealizovaného Star Wars projektu. Prozradil to sám režisér v rozhovoru pro magazín Empire.

Zack Snyder potvrdil, že námět sci-fi Rebel Moon měl co dělat se skutečností, že i George Lucase při tvorbě Star Wars inspirovaly filmy, jež natočil slavný filmař Akira Kurosawa. „Bylo to Sedm samurajů ve vesmíru. A Star Wars film byl můj původní koncept,“ řekl Snyder pro Empire.

Když ale během post-produkce Muže z oceli režisér přišel do Lucasfilmu se svým nápadem, záhy firmu, v níž se zrodil i Indiana Jones, koupil Disney. Nebyl to však jediný důvod, proč dnes známe Rebel Moon jako vlastní tvorbu určenou pro Netflix. „Právě došlo k odkoupení Lucasfilmu Disneyem. Bylo tu takové okno, kdy, víte, kdo ví, co je možné? Říkal jsem si 'Nechci žádné vaše postavy. Nechci nic dělat s jakýmikoliv známými postavami, chci prostě dělat stranou svoji vlastní věc'. A původně jsem si říkal, 'mělo by to mít Rkový rating!' Přes to skoro nejel vlak,“ dodává Snyder.

Režisér také prohlásil, že si uvědomoval, že toho žádná hodně, přičemž čím víc na celé věci pracoval, tím víc mu bylo jasné, že by výsledek nebyl to, co by chtěl. A tak nás čeká vlastní, zbrusu nový sci-fi svět rozpínající se přes více filmů. Uvidíme, co Rebel Moon nakonec nabídne, ale teď prostě musíme uvažovat nad tím, jak by vypadal pohled na svět Star Wars v režii Zacka Snydera a s ratingem pro dospělé. Nejspíš bychom ho dostali ve formátu 4:3 a zažili v něm nějaký ten 10 minut trvající zpomalený záběr na světelný meč levitující vzduchem.