Ve filmu Shazam! se hlavní role dětsko-dospělého superhrdiny ujal herec Zachary Levi, čímž se stal součástí početné rodiny filmového DC univerza. Nutno ovšem podotknout, že původně se herec snažil dostat se do vnitřního kruhu rodinky MCU, což se mu podařilo jen částečně. V roce 2013 se objevil v marvelovce Thor: The Dark World, kde ztvárnil jednoho z hrdinů Asgardu, elegantního Fandrala. Ve třetím díle však byla jeho postava zabita Helou, čímž hercovo účinkování v MCU světě skončilo. Mnozí ale nevědí, že ještě před druhým Thorem se Levi ucházel o jednu významnou marvelovskou roli. 

Herec se totiž původně ucházel o roli Star-Lorda, tedy Petera Quilla, v připravovaném prvním díle Strážců Galaxie od Jamese Gunna, se kterým byl Levi dobrý kámoš. Měli mnoho společných přátel, plus častokrát se scházeli ve svých domovech, kde spolu hráli společenské hry. Díky tomu to nezůstalo u pouhého čtení ze scénáře, ale došlo i na kostýmové zkoušky. Ale i přestože Levi po roli nesmírně toužil, nakonec se jí ujal Chris Pratt, který se zbytku producentů zkrátka zamlouval více. James Gunn byl ale Leviho výkonem natolik ohromený, že si o pár let později promluvil s producentem Peterem Safranem, kterému doporučil, aby Leviho zvážili do role Shazama, protože by mu náramně sedla. A přesně to se nakonec také stalo. 

Zachary Levi proto nemusí smutnět, první díl Shazama vydělal celosvětově 366 milionů dolarů, čímž zaznamenal komerční úspěch, plus tím získal i záruku toho, že vznikne pokračování. Kritici navíc hercův výkon vychvalovali do nebes, přičemž se shodují na tom, že se bude jednat i jeho nejvíce ikonickou roli. Vrátí se do ní až 1. 6. 2023, kdy vyjde pokrčování, které ponese název Shazam! Fury of the Gods