Když se řekne jméno Whoopi Goldberg, většina z nás si jistojistě vybaví její nejznámější film, kterým byla pohodová komedie z roku 1992 Sestra v akci. Film vyprávěl o klubové zpěvačce Deloris Van Cartier, která se musí ukrýt v místním karmelitském klášteře poté, co se stane svědkem vraždy. Byla na ni totiž vypsána tučná odměna, tudíž se bude muset na nějakou dobu vydávat za jeptišku, dokud nepřijde čas, aby mohla svědčit u soudu. Uvnitř kláštera se následně ujme místního pěveckého sboru, ze kterého se pod jejím vedením brzy stane chlouba celého kláštera. O rok později následně vyšel druhý díl, který se zas odehrával na střední církevní škole. Ovšem třetího dílu jsme se nikdy nedočkali. To se ale brzy změní. 

Producent Tyler Perry potvrdil, že bylo zahájeno psaní scénáře pro Sestru v akci 3. Film byl již oficiálně potvrzen na konci minulého roku, ovšem nyní se tvůrci konečně dali do práce. Režie by se měl ujmout Tim Federle, pro kterého bude film celovečerním režisérským debutem. Zkušenosti s hudební kinematografickou tvorbou už ale má, Federle je totiž tvůrcem seriálu High School Musical: The Musical: The Series, ve kterém je zpěvu habaděj. Byť to jsou teda hlavně nudné, ufňukané teen písničky. Ale ve třetím díle Sestry v akci se snad dočkáme něčeho kvalitnějšího. Dobrou zprávou však je, že do hlavní role se vrátí Whoopi Goldberg, která se nechala slyšet, že se začátku produkce už nemůže dočkat. 

Kromě výše zmíněné herečky ale zatím ještě nevíme, koho dalšího ve filmu uvidíme, ale údajně by se mělo vrátit i několik herců ze druhého dílu. Tvůrci nám každopádně slibují, že třetí díl bude mít stejné kouzlo, kterým oplýval i milovaný první film. Snímek se má stát exkluzivitou pro Disney+, přičemž na oficiální datum premiéry si ještě musíme počkat.