Jestli je žánr, ve kterém je legendární filmař David Fincher opravdu dobrý, tak je to jednoznačně thriller. Však se stačí podívat na jeho slavné tituly jako Sedm (1994), Hra (1997), Zodiac (2007) a Zmizelá (2014). Slavný režisér se k žánru vrací skoro po desíti letech, ještě letos nám totiž nadělí snímek jménem Zabiják, ve kterém v hlavní roli uvidíme Michaela Fassbendera.

Venku už máme i vůbec první plakát, který si můžete prohlédnout níže. Zároveň to může být i známkou toho, že za rohem už je možná také nějaký pořádný oficiální trailer. Bude se každopádně jednat o druhý Fincherův film, který vznikl pod dohledem Netflixu, tím prvním bylo dvěma Oscary oceněné životopisné drama Mank (2020).  

Snímek bude každopádně vycházet ze stejnojmenné francouzské komiksové série od Alexise Nolenta a Luca Jacamona. V příběhu se hlavním hrdinou stává nájemný vrah jménem Christian (Fassbender), který čelí určité existenciální krizi.

Dohání ho tak nejenom jeho nepřátelé, ale také následky jeho krvavých činů. I přestože se jedná o zabijáka chladného, nemilosrdného a bez skrupulí, během studování svého příštího cíle začne mít pocit, že ztrácí nejenom pevnou půdu pod nohama, ale také svou trpělivost a vlastní rozum. Což se mu časem může stát osudným. Podle všeho se máme těšit na drsný a krvavý noir příběh profesionálního zabijáka, jenž se ztrácí ve světě bez morálního kompasu.

Velkým lákadlem je také účast Andrewa Kevina Walkera, který k filmu napsal scénář. Právě Walker je totiž i autorem scénáře k výše zmíněnému snímku Sedm, který je dodnes mnohými považován za ten nejlepší film, jaký Fincher kdy natočil. A kdo ho zhlédl, určitě uzná, že ten se s notnou dávkou krutosti rozhodně nedržel zpátky.

Vedle Fassbendera se každopádně ve filmu objeví i herci jako Tilda Swinton, Charles Parnell, Arliss Howard, Monique Ganderton, Kerry O'Malley, Sala Baker, Monika Gossmann a Kellan Rhude.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 10. 11. 2023.