Pokud vás už Netflix štve a plánujete si ho zrušit, možná s tím ještě počkejte do 10. listopadu, protože právě tehdy bude na platformě premiérovat nový thriller jménem Zabiják od legendárního Davida Finchera. A venku už máme plnohodnotný oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Jak už nějakou dobu víme, hlavním hrdinou filmu se stane nájemný vrah jménem Christian (Michael Fassbender), jenž bude muset čelit nejenom svým nepřátelům, kteří prahnou po jeho smrti, ale i určité existenciální krizi. Snímek se již objevil na filmovém festivalu v Benátkách, kde byl Fincher nominován na Zlatého lva za nejlepší film. Co se týče temných a napínavých thrillerů, tak v tomto žánru byl Fincher vždy učiněným mistrem, však se stačí podívat na jeho slavné tituly jako Sedm (1994) a Zodiac (2007).

Snímek bude adaptací stejnojmenné francouzské komiksové série od Alexise Nolenta a Luca Jacamona. Ani nejnovější trailer nám toho o zápletce příliš neprozradí, ale Christian podle všeho jednu ze svých práciček zpacká, v rámci čehož se pak bude muset obrátit proti svým zaměstnavatelům. I přestože je sám chladnokrevným vrahem bez morálního kompasu, který ničeho nelituje, svůj ledový klid začne postupně ztrácet. A spolu s ním i svůj zdravý rozum.

Nejnovější upoutávka nám také ukáže Tildu Swinton, která si zahraje tajemnou postavu s přezdívkou The Expert. Snímek se ve vybraných amerických kinech objeví už dnes, necháme se proto překvapit, jaké se na něj posléze budou nabalovat reakce. 

David Fincher se postaral o režii, scénář zas zpracoval Andrew Kevin Walker, který napsal také režisérův výše zmíněný thriller Sedm.

Vedle Fassbendera a Swinton se ve filmu objeví i herci jako Charles Parnell, Arliss Howard, Monique Ganderton, Kerry O'Malley, Sala Baker, Monika Gossmann a Kellan Rhude.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 10. 11. 2023.