Krotitelé duchů se nám vrací do New Yorku, který bude mít opět pořádný problém se zlovolnými nadpřirozenými silami. Očekávané pokrčování Odkazu (2021), které ponese název Ghostbusters: Frozen Empire, má konečně na světě dlouho očekávaný oficiální trailer, na nějž se můžete podívat výše.

A nejedná se o žádný kratičký teaser, tvůrci nám nadělili plnohodnotnou upoutávku, která nám toho o ději prozradí vcelku dost. Na New York se řítí jakési strašlivé zlo, se kterým může dorazit i nová doba ledová, jež ohrožuje nejenom samotné město, ale i celý svět. Proti této síle, kterou přivolal objev prastarého artefaktu, se proto musí postavit krotitelé duchů. A to jak ti ze staré generace, tak i ti z té mladé. 

Na scénu se tak vrací hlavní hrdinové z Odkazu, jmenovitě Gary Grooberson (Paul Rudd), Callie Spengler (Carrie Coon), Trevor (Finn Wolfhard), a Phoebe (McKenna Grace), kteří už mají se zaháněním duchů od minulého dílu značné zkušenosti.

Těšit se ale můžeme i na návrat staré party, tedy Raye Stanze (Dan Aykroyd), Winstona Zeddemorea (Ernie Hudson) a samozřejmě i Petera Wenkmana (Bill Murray). Sigourney Weaver se jakožto jeho láska Dana Barrett už do pokračování nevrátí.

Všichni hrdinové se tak vrací do známé hasičské zbrojnice, která se evidentně opět stane hlavní základnou krotitelů. Podaří se jim s přicházející hrozbou vypořádat i tentokrát?

O režii se tentokrát postaral Gil Kenan, který spolu s Jasonem Reitman zpracoval i scénář. Mezi jeho další zrežírované filmy patří ještě V tom domě straší! (2006), Město Ember (2008) a Poltergeist (2015).

Dále se ve snímku objeví herci jako Kumail Nanjiani, Patton Oswalt, James Acaster a Emily Alyn Lynd.

Snímek bude v kinech nakonec premiérovat až příští rok, přesněji 28. 3. 2024.