Norský režisér Joachim Rønning nám už příští rok nadělí další filmovou kapitolu legendární sci-fi série Tron, ještě letos se ale od něj dočkáme životopisného snímku Young Woman and the Sea, ve kterém v hlavní roli uvidíme Daisy Ridley (Star Wars: Síla se probouzí). Disney se již pochlubil oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Herečka si ve filmu na motivy skutečných událostí zahraje Gertrudu "Trudy" Ederle, dceru německých imigrantů a olympijskou vítězku, která už ve třinácti letech zahájila svou plaveckou kariéru. Díky vytrvalé podpoře své starší sestry a trenérů, kteří ji měli na starost, se navzdory odporu patriarchální společnosti rozhodne v roce 1926 dosáhnout něčeho, co by mnozí považovali za nemožné. Přeplavat jako první žena v historii kanál La Manche. Snímek bude vycházet z knihy Dívka a moře z roku 2009, kterou napsal Glenn Stout. 

Joachim Rønning se postaral o režii, kromě připravovaného Trona také natočil filmy jako Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) a Zloba: Královna všeho zlého (2019). Scénář zpracoval Jeff Nathanson (Muži v černém 3).

Dále se ve snímku objeví herci jako Tilda Cobham-Hervey, Stephen Graham, Kim Bodnia, Jeanette Hain, Ethan Rouse, Bashar Rahal, Christopher Eccleston, Sian Clifford a Lilly Aspell.

Snímek má vyjít v kinech 31. 5. 2024, u nás by to mohlo být klasicky o den dřív.