Několik týdnů po začátku nového roku se ve Vancouveru konečně rozjela hlavní část produkce snímku Tron: Ares, který bude dalším pokračováním slavné sci-fi klasiky z 80. let. A Disney se s námi podělil o vůbec první fotku, kterou si můžete prohlédnout níže. Zapomeňte na modré nebo žluté barvy, nyní frčí červená!

Není známo, o jakou postavu se přesně jedná, ale tipli bychom si, že to bude Jared Leto (Morbius), který ve snímku ztvární hlavní roli. Už delší dobu víme, že příběh by se měl zaměřit na uvědomělé programy, které začnou přecházet do skutečného světa. ,,Vysoce sofistikovaný“ program Ares, jehož Leto ztvárňuje, bude jedním z nich. Podle oficiálního popisu filmu to vypadá, že Ares bude v rámci své cesty čelit jakési nebezpečné misi, v rámci které dojde k ,,prvnímu střetnutí lidstva s AI bytostí.“

Jelikož už hrdinové z předešlých Tronů měli s umělou inteligencí co dočinění, ono „první střetnutí lidstva s AI“ bude asi myšleno ve smyslu mnohem širšího měřítka. Ale to se necháme překvapit, dalších detailů o ději se snad dočkáme po pádu poslední klapky. Snímek se měl začít natáčet už minulý rok v létě, ale tehdy byla hlavní část produkce kvůli stávce herců odložena na neurčito. Režisér Joachim Rønning se o filmu vyjádřil následovně:

„Jsem nadšený, že mohu být součástí franšízy Tron a představit fanouškům po celém světě nový film. Tron: Ares staví na tradici špičkového designu, technologií a vypravěčství. Mám pocit, že nyní je více než kdy jindy ten správný čas vrátit se do Gridu.“

Další důležitou postavu ztvární Evan Peters (Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera), který si zřejmě zahraje primárního padoucha. Pak je zde ještě Greta Lee (Minulé životy), ta si zahraje programátorku videoher a ředitelku technologické společnosti, která bude muset pláchnout, aby mohla zachránit technologii, jež by mohla změnit celý svět.

Počítat můžeme i s herci jako Gillian Anderson (Akta X), Jodie Turner-Smith (Anne Boleyn), Cameron Monaghan (Star Wars Jedi: Fallen Order) a Sarah Desjardins (Noční agent).

Režisér Joachim Rønning je zodpovědný za tituly jako Kon-Tiki (2012), Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) a Zloba: Královna všeho zlého (2019). Scénář si zas vzali na starost Jesse Wigutow (Tak to chodí) a Jack Thorne (Enola Holmesová).

Filmu bychom se měli dočkat někdy v roce 2025.