Již od roku 2015 se fanoušci po celém světě každý čtvrtek schází u obrazovek svých počítačů, aby sledovali podivuhodné příběhy postav ve fantastickém světě vytvořeném Matthew Mercerem pro skupinu talentovaných herců a hereček. Jmenují se Critical Role a za dobu svého působení se stali absolutním hitem internetu a jedním z největších propagátorů fenomenálního Dungeons & Dragons 5e.

Všichni fanoušci (nebo aspoň ti, co viděli už úplně všechno, co Critical Role zatím vydali), musí tedy vždy čekat celý týden, než přijde další epizoda. Aby pro ně toto čekání nebylo tak ubíjející, Critical Role se nebojí zahrnout své věrné "Crittery" dodatečným materiálem, od animovaného seriálu, doplňujících knih až po komiksovou tvorbu. A jsou to právě komiksy, kterých se dočkáme letos. Po ohlášení příběhů Caleba Widogasta, kterého ztvárňuje Liam O'Brian a Jester Lavorre v podání Laury Bailey přichází na řadu Yasha Nydoorin, Aasimarská barbarka, za kterou hraje Ashley Johnson.

Příběh Yashi, stejně jako předchozí dva, bude mít na starosti Dark Horse Comics, kteří budou spolupracovat právě s Ashley a Mattem, aby společně mohli divákům nabídnout pohled do Yashiny minulosti. Yasha byla vychována brutálními válečníky klanu Dolorov, prošla si románkem se Zualou, který následovalo její vyhnání z klanu, stala se následovnicí Korda, boha bouří, války a boje a nakonec se stala členem dobrodružné skupiny The Mighty Nein, se kterou putuje dodnes.

Matthew a Ashley budou komunikovat s týmem talentovaných umělců, mezi kterými zatím je spisovatel Cecil Castellucci (Soupy Leaves HomeBatgirl), kreslíř William Kirkby (Critical Role: Vox Machina OriginsRat Queens), Ariana Maher, která je vrchním umělcem pro komiksové texty Critical Role a Diana Sousa, která bude pracovat i na barvách pro samostatný příběh Caleba.

Datům vydání ještě není konkrétní, ale autoři předpokládají, že by příběh o původu Yashi Nydoorin měl vyjít na podzim letošního roku. Doba je to ale dlouhá, a proto do té doby nezbývá než každý týden očekávat čtvrteční(pro nás noční) vysílání Critical Role na Twitch.tv nebo si připomenout jejich minulá dobrodružství.