Geeked Week Netflixu umí jistě překvapit. Obzvlášť v případě, že se rozhodne adaptovat pro naši kotlinu téměř neznámé dílo. Přesně to si mohou mnozí pomyslet při představení seriálu Wolf King. Ten bude představovat adaptaci knižní série Curtise Joblinga s názvem Werelords. Česky nevyšla, byť v zahraničí si své fanoušky našla.

Krátký trailer slibuje akci i působivý svět. Hned na začátku traileru vidíme hlavního hrdinu v boji s obřím hadem, který si v souboji nevede příliš dobře. Nicméně po silné ráně se kolem jeho těla objeví žluté blesky a lidské tělo se změní v humanoidního vlka. Ihned se dozvídáme, že jde o dědičnou vlastnost, kterou navíc získal jako potomek trůnu, na nějž má tedy také právo.

Krom toho otec hlavního hrdiny Drewa Ferrana také varuje, že lidé nebudou jeho schopnosti měnit se ve vlka nakloněni. Několik dalších záběrů naznačuje, že na tom bude více než jen zrnko pravdy, když je obklopen lidmi, kteří jsou připraveni jej v lepším případě zavřít, v tom horším lovit.

Dalším nebezpečím budou současní uzurpátoři trůnu, tedy Lví lordi. Ti se v ukázce pochopitelně také objeví.

Samozřejmě pro Drewa bude nebezpečím i jeho nově objevená lykantropie, kterou se bude muset naučit ovládnout.

Animační studio se rozhodlo pro stylizovaný vzhled i animaci s nižší snímkovou frekvencí. Tu proslavily především filmy Spider-Man: Paralelní světy a Kocour v Botách: Poslední přání. Na hodnocení, zdali se tato technika vyplatila i zde, si budeme muset ještě chvíli počkat, ale ukázka zatím vypadá vcelku slibně. Přece jen za animací stojí studio Jellyfish Pictures, které stojí i za tituly Jak vycvičit draka: Návrat (2019) a Divoký Spirit (2021).

Wolf King zatím nemá oznámené přesné datum vydání. Zatím pouze víme, že se jej dočkáme někdy během příštího roku.

Curtis Jobling zpracovává celý příběh v rozsahu šesti knih nesoucí názvy: Rise of the Wolf (2011), Rage of Lions (2011), Shadow of the Hawk (2012), Nest of Serpents (2012), Storm of Sharks (2013) a War of the Werelords (2013).