Už za pár týdnů se dočkáme poměrně slušně vyhlížejícího komediálního muzikálu jménem Spirited, ve kterém se v hlavních rolích představí Ryan Reynolds a Will Ferrell. A nedávno služba Apple TV+ vydala nový plnohodnotný trailer, na který se můžete podívat výše.

Jak je podle upoutávky zřejmé, snímek bude adaptací slavné povídky Vánoční koleda, která pochází od anglického spisovatele Charlese Dickense. Ovšem tentokrát se bude jednat o adaptaci o něco trhlejší a unikátnější, plus se bude odehrávat v současnosti. Jedním z hlavních protagonistů se stane Duch současných Vánoc (Ferrell), který každé svátky vybere nějakou černou duši. Tu se poté se svými kolegy, tedy Duchem minulých Vánoc a Duchem budoucích Vánoc pokusí očistit. Letos si ale vybere chlapíka, který bude pěkným oříškem. 

Tím bude Clint Briggs (Reynolds), který bude mít s Duchem současných Vánoc řadu interakcí. Ovšem pozor, tentokrát ho nečeká stejná cesta, kterou zažil i obchodník Ebenezer Skruž z původní předlohy. Karta by se měla totiž obrátit, protože snímek Spirited má být první adaptací Vánoční koledy, která slavný příběh zpracuje z perspektivy Duchů.

Prozkoumávání Vánoc minulých, současných a budoucích tak nečeká pouze na nabručeného Clinta. Z upoutávky je také patrné, že se dočkáme mnoha hudebních a pěveckých sekvencí, tak snad se skutečně máme na co těšit. Ale co si budeme povídat, nejlepší vánoční film s Willem Ferrellem stejně navždy zůstane Vánoční skřítek.

O scénář a režii se postaralo duo Sean Anders a John Morris, které se zaměřuje především na komediální tvorbu. Oba filmaři tak společnými silami vdechli život snímkům jako Sex Drive, Táta je doma a Najednou jsme rodina.

Dále se ve snímku představí herci jako Octavia Spencer, Sunita Mani, Aimee Carrero, Joe Tippett, Jen Tullock, Marlow Barkley a Woody Fu.

Oficiální premiéra na Apple TV+ je stanovená na 18. 11. 2022.