Ethan Hawke (Nech svět světem) se sice především proslavil jako herec, ale s režírováním už má také značné zkušenosti. A na začátku května uvede svůj čtvrtý zrežírovaný celovečerní film jménem Wildcat, ve kterém v hlavní roli uvidíme jeho dceru Mayu Hawke (Stranger Things). Ta si zahraje Flannery O'Connor, slavnou americkou spisovatelku, která je například zodpovědná za román Moudrá krev a sbírku povídek Dobrého člověka těžko najdeš. Výše se můžete podívat na oficiální trailer.

Příběh se bude odehrávat v roce 1950, kdy čtyřiadvacetiletá Flannery zjistí, že jí byl diagnostikován lupus, stejné onemocnění, na které zemřel její otec ještě v době, kdy byla malá. Vydává se proto navštívit svou matku Reginu (Laura Linney). A jak se Flannery, která se zoufale snaží prosadit jako skvělá spisovatelka, noří hlouběji do svého řemesla, hranice mezi realitou, představivostí a vírou se začnou stírat. Což jí ale umožní smířit se s momentální nelehkou situací a napravit napjatý vztah s matkou. 

Ethan Hawke se postaral jak o režii, tak i o scénář. Mezi jeho předešlé natočené filmy patří Chelsea Walls (2001), Hořká krajina (2006) a Blaze (2018). Na scénáři spolu s ním pracoval ještě Shelby Gaines.

Dále hrají Philip Ettinger, Rafael Casal, Cooper Hoffman, Vincent D'Onofrio, Steve Zahn, Willa Fitzgerald, Alessandro Nivola a Chaney Morrow.

V amerických kinech se snímek objeví 3. 5. 2024, českou premiéru zatím snímek nemá.