Jeden z nových trailerů, který premiéroval na Super Bowlu, patřil i chystanému fantasy muzikálu Wicked – Part One, jehož první část dorazí do českých kin ke konci roku. Na první upoutávku se můžete podívat výše.

Zprvu se může zdát, že jde zas o nějakou Disneyho hranou předělávku, nicméně zde si produkci filmu vzalo pod palec studio Universal. Snímek bude vycházet ze světa legendárního pohádkového románu Čaroděj ze země Oz od Lymana Franka Bauma. Jednat se ale bude o adaptaci úspěšného muzikálu z roku 2003, který zas volně vycházel z knihy Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West z roku 1995 od Gregoryho Maguirea.

Hlavními postavami se tak stávají Elphaba (Cynthia Erivo), budoucí zlá čarodějnice ze západu, a Glinda (Ariana Grande), ze které zas vyroste dobrá čarodějka ze severu.

Z obou dvou se tak stávají dvě nepravděpodobné kamarádky ze zcela odlišnými charaktery a názory, které se budou potýkat jak s komplikovaným dospíváním, tak i třeba s milostným trojúhelníkem, do něhož bude patřit i mladý muž jménem Fiyero (Jonathan Bailey). Více nám o ději poodhalí snad až nějaký ten pořádný oficiální trailer, kterého bychom se mohli dočkat v následujících měsících. 

O režii první a druhé části se postaral Jon M. Chu, který má za sebou tituly jako Podfukáři 2 (2016) a Šíleně bohatí Asiati (2018). Scénář zpracovala Winnie Holzman (Než jsme se našli).

Dále hrají Jeff Goldblum, Michelle Yeoh, Keala Settle, Adam James, Bowen Yang, Bronwyn James a Colin Michael Carmichael.

Oficiální premiéra je stanovená na 28. 11. 2024.