Milovníci britských komedií, zbystřete! Režisérka Thea Sharrock příští rok uvede svou hvězdně obsazenou podívanou jménem Wicked Little Letters, na jejíž oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh bude z určité části vycházet podle skutečné události, ke které došlo v anglickém městečku Littlehampton během 20. let. Jednou z hlavních postav se stává Edith Swan (Olivia Colman), která obdrží anonymní dopis, v němž je plno sprostých nadávek na její osobu. Není však jediná, kdo takový dopis obdrží, podobné psaní se dostanou do rukou i mnohým dalším obyvatelům městečka. 

Mnozí následně z tohoto činu začnou podezírat Rose Gooding (Jessie Buckley), irskou migrantku, která je známá svou nevymáchanou pusou.

Policistka Gladys Moss (Anjana Vasan) si ale následně uvědomí, že ona dopisová záhada bude patrně mnohem komplikovanější, než se na první pohled mohlo zdát. A že oním viníkem bude někdo úplně jiný. Spolu se skupinou dalších žen v městečku se proto pokusí tento zapeklitý případ vyšetřit na vlastní pěst. 

Režisérka Thea Sharrock nám nadělila například romantické drama Než jsem tě poznala (2016) a rodinný film Ivan je jen jeden (2020). Scénář zas zpracoval herec Jonny Sweet.

Dále se ve snímky objeví hvězdy jako Hugh Skinner, Timothy Spall, Lolly Adefope, Eileen Atkins, Alisha Weir, Gemma Jones, Jason Watkins, Joanna Scanlan, Malachi Kirby a Richard Goulding.

V britských kinech by měl snímek premiérovat 23. 2. 2024, o premiéře v Česku zatím informace nemáme.