Filmař Jeymes Samuel získal minulý rok za svůj western Tím tvrdší je pád cenu BAFTA v kategorii Výjimečný debut britského scenáristy, režiséra nebo producenta. A jelikož měl snímek na Netflixu velice slušnou sledovanost a i dobré hodnocení (alespoň tedy v zahraničí), asi nebude divu, že streamovací platforma údajně chystá plnohodnotné pokračování. Samuel dal už v roce 2021 najevo, že tvorbě druhého dílu by se nebránil, nedávno však už jeho tvorbu potvrdil skrze sociální sítě.

Původní snímek vypráví o psancovi jménem Nat Love (Jonathan Majors), který poté, co zjistí, že jeho nepřítel Rufus Buck (Idris Elba) byl propuštěn z vězení, dá dohromady svůj gang, aby se s nimi mohl vydat na cestu pomsty. Do onoho gangu patří například jeho bývalá láska Stagecoach Mary (Zazie Beetz), vznětlivý Bill Pickett (Edi Gathegi) a pistolník Jim Beckwourth (R.J. Cyler). Rufus Buck má ovšem také svou vlastní bandu nebezpečných jedinců. 

S pokračováním ale může nastat jeden menší problém. A pokud jste výše četli jména v závorkách, možná už vám došlo, s čím bude souviset. Hlavní role se v prvním díle totiž chopil problematický Jonathan Majors, který byl ke konci března/marca zatčen policií za údajné napadení své partnerky, jež následně skončila v nemocnici.

Hercovu reputaci následně začaly také kazit nejrůznější historky od lidí, kteří s Majorsem pracovali. V mnohých případech totiž herce popisovali jako nesmírně agresivního cholerika, který neumí držet nervy na uzdě.

Od Majorse se distancovalo nejenom několik filmových produkcí, na nichž se měl herec podílet, ale i talentová agentura Entertainment 360, která ho v manažerské pozici zastupovala. K soudu se herec vrátí krátce po začátku příštího měsíce, do té doby bude nad jeho kariérou v Hollywoodu viset jeden velký mrak. 

Pokud by však Netflix herce v pokračování už nechtěl, Nat Love by proto mohl být pro druhý díl přeobsazen někým jiným. Případně by také mohl Jeymes Samuel vymyslet příběh, ve kterém by se Love vůbec neobjevil. Ale to ukáže čas.

Pokračování westernu by mělo být ve velice brzké fázi vývoje, jelikož navíc Hollywoodem otřásá stávka herců a scenáristů, fanoušci by se raději měli připravit na dlouhé čekání.