Pokud jste už viděli Asteroid City a toužíte po další dávce filmové magie od Wese Andersona, máme pro vás dobrou zprávu. Ještě letos bychom se totiž měli na Netflixu dočkat režisérova povídkového snímku, který ponese název The Wonderful Story of Henry Sugar. Film tak bude vycházet z knižní předlohy Podivuhodný příběh Henryho Sugara a jiné povídky z roku 1977, kterou napsal slavný britský romanopisec a povídkář Roald Dahl.

Ovšem pozor, s žádnou celovečerní podívanou tentokrát nepočítejte. Nový Andersonův snímek by měl být údajně jen 37 minut dlouhý. Film by nám měl odvyprávět hned několik příběhů, ten hlavní by se měl zaměřit na titulního Henryho Sugara (Benedict Cumberbatch), jenž je schopný vidět skrz předměty a předpovídat budoucnost pomocí knihy, kterou ukradl.

Celkově by nám kolekce příběhů, které nás zavedou na nejrůznější úžasná místa, měla také přiblížit, jak se vlastně Dahl stal spisovatelem. Stojí za to připomenout, že Anderson již jednu Dahlovu knihu do filmové podoby adaptoval. Řeč je o povedeném animovaném filmu Fantastický pan Lišák (2009), který se může dokonce chlubit hned dvěma oscarovými nominacemi.

Anderson chtěl každopádně Podivuhodný příběh Henryho Sugara převést do filmové podoby už léta, tudíž jsme moc zvědaví na to, jaký bude výsledek. Je otázkou, zda Netflix bude chtít na snímek vydat také nějaký oficiální trailer. To holt ukáže čas. 

Jak je u Andersona zvykem, film se může opět chlubit řádně sympatickým obsazením. Kromě výše zmíněného Cumberbatche se ve snímku objeví také Ben Kingsley (Gándhí), Dev Patel (Zelený rytíř), Richard Ayoade (Ajťáci), Rupert Friend (Obi-Wan Kenobi) a Ralph Fiennes (Menu), který by si měl zahrát přímo Roalda Dahla. Anderson se tradičně postaral jak o scénář, tak i o režii.

Snímek by měl na Netflixu podle všeho premiérovat již 13. 10. 2023.