Už nějaký čas víme, že HBO připravuje nový seriál jménem Welcome to Derry, který by měl být prequelem úspěšného hororu To (2017). A samozřejmě můžeme opět počítat s přítomností klauna Pennywise, který patří mezi ty nejstrašlivější antagonisty Stephena Kinga.

Nějakou dobu to vypadalo, že seriál k nám dorazí už na podzim příštího roku, ale vypadá to, že ono čekání se nakonec protáhne. Šéf HBO Casey Bloys nedávno uvedl, že seriálu se nakonec dočkáme spíše až někdy v roce 2025. Důvod asi nikoho nepřekvapí.

Celou produkci zkomplikovala především stávka herců, kvůli které muselo být natáčení pozastaveno. Tvůrci jsou ale připraveni vrhnout se zpátky do práce hned poté, co stávka oficiálně skončí. A podle informací z posledních dní to vypadá, že by to mohlo být už brzy. Alespoň tedy doufejme. 

Příběh seriálového prequelu by se měl odehrávat v 60. letech, přičemž se zaměří na jinou skupinku dětí z Derry, které bude Pennywise terorizovat. Nutno ale připomenout, že Bill Skarsgård si svou ikonickou roli démonického klauna už nezopakuje, role tak musela připadnout někomu jinému.

Už ale víme o některých dalších hercích, kteří se mají v seriálu objevit, v obsazení se tak nacházejí známá jména jako Madeleine Stowe (12 opic) a James Remar (Dexter). Dále se k seriálu upsali Jovan Adepo, Chris Chalk, Chad Rook, Taylour Paige a Stephen Rider.

Andy Muschietti, režisér obou dvou částí úspěšné filmové adaptace z roku 2017, kdysi také prohlásil, že za původní předlohou stojí celá mytologie, kterou by velice rád prozkoumal. Je tudíž možné, že To dostane v budoucnu další spin-offy. 

Na výrobu seriálu dohlížel Jason Fuchs (Argylle: Tajný agent), výše zmíněný Andy Muschietti a jeho starší sestra Barbara (Mama).

Fuchs například dále pracoval na sériích jako Rodina Sopránů (1999), Dobrá manželka (2010) a Smrtící virus (2019).

Barbara Muschietti zas byla jednou z producentek jak obou dvou částí To, tak i letos uvedeného Flashe