Před necelým měsícem nám Warneři nadělili ani ne minutovou upoutávku na novou animovanou adaptaci Watchmenů, slavné komiksové minisérie, za kterou stojí scenárista Alan Moore a kreslíř Dave Gibbons. A nyní zde máme plnohodnotný trailer, který si můžete pustit výše.

Nechceme to zakřiknout, ale podle jednotlivých scén to vypadá na vcelku věrnou adaptaci, tak snad se skutečně máme nač těšit a nebudeme zklamaní. Jak už také nějaký čas víme, chystaný animák, který má být rozdělený na dvě části, bude mít R rating, čili bude mládeži nepřístupný, přičemž důvodem má být násilný obsah a nahota.

Příběh by se tak měl odehrávat v alternativní historii Spojených států amerických, kde roku 1985 jsou superhrdinové součástí každodenního života. Když je ale jeden z nich zavražděn ve vlastním bytě, maskovaný Rorschach jde po stopách spiknutí, které má za cíl superhrdiny zničit a zdiskreditovat. Rozhodne se proto varovat své druhy, kteří jsou ve výslužbě, jmenovitě Dana Dreiberga, Dr. Manhattana, Laurie Juspeczykovou a Adriana Veidta. Níže si ještě můžete prohlédnout nově vydaný plakát.

Stále je otázkou, kdo přesně se vlastně postaral o scénář a režii, stejně tak by nás i zajímalo samotné obsazení.

První část půjde do digitální distribuce 13. 8. 2024, druhá část zas vyjde někdy během příštího roku.