Jelikož došlo minulý rok k fúzi společností Discovery a WarnerMedia, čímž se zrodilo Warner Bros. Discovery, znamenalo to, že spojení čekalo i streamovací platformy obou společností, tedy HBO Max a Discovery+. Od konce roku 2022 už také víme, že nová streamovací platforma, která bude zahrnovat obsah obou nynějších služeb, ponese název Max. V rámci tohoto spojení se tak počítalo s tím, že Discovery+ už tudíž nebude k dispozici.

Ale nyní se zdá, že Warneři se rozhodli své plány změnit. Platforma Discovery+ nakonec nezanikne, přičemž by měla být uživatelům k dispozici i poté, co odstartuje sloučená služba Max. Rozhodnutí bylo údajně učiněno ve snaze vyhnout se potenciálním ztrátám z 20 milionů předplatitelů Discovery+, z nichž mnozí možná nebudou ochotni platit zvýšené náklady na předplatné, které s sebou přinese služba Max. 

Aktivní tak bude jak Max, tak i Discovery+, přičemž sloučená streamovací služba nabídne obsah HBO Max a většinu obsahu Discovery+. Už jen kvůli tomu vedení výše zmíněné společnosti v čele s Davidem Zaslavem usoudilo, že změna názvu bude nutná. A i přestože se nám to může zdát vtipné, ,,Max“ nakonec skutečně bude oficiálním jménem platformy. Ještě na konci roku bylo jméno prověřováno skupinami právníků, v rámci čehož se uvažovalo i o jiných názvech. Ale zdá se, že už je definitivně rozhodnuto.

Jak už dlouho víme, služba bude kromě filmů a seriálů obsahovat například zpravodajské dokumenty od CNN, programy pro děti a v jistý čas také i sport. Dále také služba nabídne obsah z archívů DC, The CW, Cartoon Network a TBS, přístupná bude i dokumentární tvorba z dílen Animal Planet, Travel Channel a Food Network.

Max v určitých zemích odstartuje už letos na jaře, ale jelikož by měla nabídnout podstatně více obsahu, předplatitelé by měli počítat i se znatelným navýšením cen. Na evropský trh by se ale služba měla dostat patrně až někdy v druhé polovině roku 2024.

Do té doby bychom se snad měli přesně dozvědět, jak to vlastně s navýšenými cenami bude u nás.