Teprve nedávno oslavil oscarový krátkometrážní snímek Wallace a Gromit: Nesprávné kalhoty své již 30. výročí. V rámci toho jsme se také dočkali oznámení, které jistojistě potěší všechny fanoušky této milované plastelínové dvojice od Nicka Parkera a jeho společnosti Aardman Animations. Právě on totiž sdělil, že ve výrobě jsou další úžasná dobrodružství Wallace a Gromita, na jejichž tvorbu bude opět dohlížet zmíněná společnost. Parker tak prohlásil následující:

,,Je úžasné, že jsou ve výrobě zbrusu nové příběhy Wallace a Gromita v době, kdy slavíme výročí tak důležitého okamžiku v historii těchto postav. Nesprávné kalhoty byly speciálním filmem pro nás všechny v Aardmanu. Je úžasné, že si i dnes stále nachází nové fanoušky, kterým můžeme nadělit další dobrodružství. A také více vynálezů, více nehod a více problémů, které musí Gromit vyřešit.“

Zatím ovšem není známo, kdy přesně se chystaného projektu dočkáme, jisté je jen to, že by měl eventuálně premiérovat na Netflixu. 

Pořádného celovečeráku se slavným duem jsme se naposledy dočkali v roce 2005, kdy vyšel snímek Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka. Ten poté dokonce vyhrál i Oscara za Nejlepší animovaný film. Poté se tato dvojice objevila v řadě krátkých titulů, přičemž jejich posledního pořádného dobrodružství jsme mohli být svědky ve filmu Wallace a Gromit: Otázka chleba a smrti z roku 2008.

Na jejich odkaz následně také navázaly jisté spin-offy, přičemž tím nejznámějším je se vší pravděpodobností Ovečka Shaun ve filmu z roku 2015. Chystaný projekt, z něhož by se podle slov Parkera mohlo nakonec vyklubat vícero filmů, by tak mohl být parádním comebackem, po kterém mnozí fanoušci prahli už celá léta. Detaily o ději a zasazení však zatím ještě neznáme. 

Jak se zdá, Aardman Animations vrací svá populární díla ve velkém, protože kromě Wallace a Gromita se totiž dočkáme také návratu slepiček a dvou kohoutů v pokračování snímku Slepičí úlet, jež ponese název Chicken Run: Dawn of the Nugget.

Toho bychom se na Netflixu měli dočkat ještě v průběhu tohoto roku, přičemž o režii se postará Sam Fell, který je například jedním z tvůrců animáku Spláchnutej z roku 2006.