Velkolepý válečný seriál Jsou světla, která nevidíme se na akci Netflix TUDUM ukázal prostřednictvím nové ukázky. Minutový teaser trailer se zaměřuje především na vztah mezi hlavní hrdinkou Marie-Laure a německým vojákem Wernerem, který se zaposlouchá do jejího rádiového vysílání plného naděje. V ukázce samozřejmě nechybí ani záběry na válkou zdevastovanou Francii, kde se děj odehrává.

Seriál je založený na stejnojmenném románu amerického spisovatele Anthonyho Doerra. Kniha vyšla poprvé v roce 2014 a ihned se z ní stal kritiky i čtenáři opěvovaný bestseller. Mimo to se tento titul v roce 2015 dočkal Pulitzerovy ceny.

V seriálu se můžeme patrně těšit na stejný děj, který nabídla i původní předloha. Příběh se zaměří na mladou Francouzsku jménem Marie-Laure (Aria Mia Loberti a Nell Sutton), jež žije se svým otcem Danielem LeBlancem (Mark Ruffalo) v Paříži. Když ale Marie v šesti letech oslepne, Daniel jí postaví přesný model jejich čtvrti, aby si mohla veškeré ulice vštípit do paměti a snáze najít cestu domů. Poklidný život se ale začne hroutit ve chvíli, kdy do Franice vtrhne nacistické Německo. Marie a Daniel proto prchají ze svého domova se vzácným diamantem z místního muzea v kapse.

Jejich cesta je zavede do městečka Saint-Malo, v němž žije Mariin prastrýc Etienne (Hugh Laurie), jenž skrze rádio komunikuje s odbojem. Další primární postavou se stane také mladý německý voják Werner (Louis Hofmann), jenž dostane za úkol vypátrat rádiová vysílání, která vzdorují Hitlerově moci.

Werner ale nakonec nebude tou problematickou osobou. Tou je totiž gestapák jménem Von Rumpel v podání Larse Eidingera, který chce získat ukradený diamant pro své vlastní zištné účely.

Na režisérské křeslo se posadil filmař Shawn Levy, jenž se podílel například na oblíbeným seriálu Stranger Things. Na Oscara nominovaný Steven Knight (Špína Londýna, Východní přísliby) se zase postaral o scénář.

Kromě již zmiňovaných herců se v projektu objeví i Andrea Deck, Hélène Cardona, Tomm Voss, Rhashan Stone, Jeremy Wheeler, Jacob Bond, James Dryden, Pascal Ulli a Tanner Cortez.

Seriál Jsou světla, která nevidíme vyjde exkluzivně na streamovací platformě a to 2. listopadu/novembera tohoto roku.