Oblíbená fantasy knižní série Červená pevnost (Redwall) od Briana Jacquese (1939–2011) se dočká několika celovečerních filmů a seriálů, a to díky dohodě Netflixu s vydavatelstvím Penguin Random House Children. Fantasy románů se celkově vydalo přes 30 milionů výtisků. Došlo i na český překlad, který byl vydán v roce 1996. Bohužel je to jediná kniha z této 22dílné série, která se objevila na pultech našich knihkupectví. Nedivil bych se, kdyby po tomto oznámení nakladatelé zvážili tuto sérii oživit. V tomto kouzelném světě pro mladé čtenáře vystupují místo běžných ras myši, krtci, jezevci a zajíci. Já jsem neměl příležitost si knihu přečíst, ale zahraniční stránky popisují příběh jako Pán Prstenů nebo Hra o Trůny s plyšovými hrdiny.

Přečtěte si také: Netflix to zkouší s magickým realismem. Seriálová adaptace knihy Sto roků samoty má trailer

Netflix oznámil, že scénář pro animovaný celovečerní film napíše Patrick McHale, tvůrce seriálu Za zdí zahrady. Podílel se taktéž na stop-motion filmu Pinocchio od Guillerma del Tora. Půjde o přímou adaptaci první knihy ze série Červené pevnosti. Dále poté Netflix pracuje na seriálu založeném na postavě Martina Válečníka. Je to poprvé, co celou sérii vlastní jedna společnost, avšak první knihy již byly adaptovány v letech 1999-2002.

„Jsme velice potěšeni tím, že můžeme oznámit tuto dohodu,“ uvedl Ben Horslen, vydavatel Penguin Random House Children. „Tyto stále oblíbené příběhy si získaly srdce mnoha čtenářů a jsme nadšení, že díky spolupráci se společností Netflix můžeme přenést tyto oblíbené postavy na obrazovky po celém světě.“