Před nějakým časem oznámilo americké vydavatelství Dark Horse Comics nový spin-off ze světa Černé palice s názvem The Unbelievable Unteens, který fanouškům tohoto univerza představí nový superhrdinský tým na pomezí dvou realit. Po menší informační odmlce teď Dark Horse prostřednictvím SYFY WIRE přineslo fanouškům ukázku z prvního sešitu.

Přečtěte si také: Spin-off Černá palice: 1945 čtenáře zavede do druhé světové války

"Příběh série začíná na komiksové konferenci, kde Jane Ito, fiktivní tvůrkyně komiksu Unbelievable Unteens, je navštívena jednou z postav z její vlastní tvorby. Existuje skutečně škola pro mladé superhrdinské grázly, kteří se střetli s drsnými padouchy pod vedením tajemného Doctora Milese Monikera? A kdo vymazal jejich vzpomínky a proč? Teď, když se existence Jane obrátila vzhůru nohama, bude muset najít nejen svou skutečnou identitu, ale také vymyslet zlověstnou zápletku, jež povede k sestavení superhrdinského týmu, jehož existence byla do této doby pouze fiktivní."

Na scénáři pracuje sám velký tvůrce Jeff Lemire, otec celého univerza Černé palice, který má na svém kontě například i postapokalyptickou DC/Vertigo sérii Sweet Tooth, jejíž seriálová adaptace se před nedávnem objevila na streamovací platformě Netflix. A ani na pozici kreslíře není žádné neznámé jméno. K Jeffu Lemireovi se opět přidá Tyler Crook, jehož jedinečný styl můžete znát například z hororové série Pochmurný kraj.

Série The Unbelieveble Unteens není ve skutečnosti žádná rychlokvaška. Jeff Lemire na ní pracuje již několik let, avšak celou dobu čekal na správnou příležitost a taktéž na kreslíře, jehož styl by se k příběhu hodil.

„Série The Unteens má všechno, co miluji. Je to prostě superhrdinská telenovela o dospívání smíchaná s hororovými prvky a filtrovaná úžasnou kresbou Tylera Crooka,“ řekl Jeff Lemire při rozhovoru pro magazín SYFY WIRE.

A i ilustrátor Tyler Crook je velmi nadšený, že může opět pracovat na nějakém příběhu ze světa Černé palice: „Pracovat na příběhu plném zajímavých příšer, akčních pasáží a silných emocí je prostě zábava. Jeff svou práci dělá velmi dobře a já si myslím, že se naše styly skvěle doplňují.“

Šílený multidimenzionální komiks The Unbelievable Unteens ze světa Černé palice začne vycházet již velmi brzy. První sešit je naplánovaný na 11. srpna/augusta 2021. O české verzi zatím nemáme žádné informace, avšak Černou palici u nás vydává Comics Centrum. Je tedy velmi pravděpodobné, že se někdy dočkáme i českého vydání ve formě svazku.