Domnívali jste se, že legendární hororová série Vřískot bude zakončená nejnovějším pátým dílem? Omyl. Studia Paramount a Spyglass oznámila, že vrah s maskou Ghostface bude zabíjet i pošesté. A není se čemu divit, pátý Vřískot totiž zaznamenal velice působivý komerční úspěch. Celosvětově vydělal už téměř 108 milionů dolarů, což je na pár týdnů po premiéře rozhodně úctyhodné. Film si vede především v domácím box officu, který zatím činí necelých 64 milionů. A i když v domácícm prostředí i nadále vede Spider-Man: Bez domova, před pár týdny ho Vřískot na nějakou dobu dokonce překonal. Pro Paramount to byla jasná zpráva. O Vřískot je prostě zájem.

Pro šestý Vřískot se na palubu vrátí původní tvůrci pětky. Režie se tak opět ujmou Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett. Scénář zas opětovně zpracují James Vanderbilt a Guy Busick. Představitelé studií Paramount a Spyglass tak oznámili, že jsou nesmírně vděční všem fanouškům, kteří se na film přišli podívat do kina. Nutno podotknout, že komerční úspěch je obzvlášť působivý především kvůli opět zesilující pandemii koronaviru, kvůli jejíž variantě Omicron se na některých místech ve světě začala opět zavírat kina. Na snímek, který není žádnou filmovou adaptací populárních komiksů, to je rozhodně slušný výkon. 

Pátý Vřískot se dočkal převážně pozitivního hodnocení, byť tedy někteří fanoušci nejsou spokojení s tím, že snímek více přičichuje ke komedii, přičemž hororový duch je spíše jen tak v pozadí. Ve filmu se tak opět objevili herečtí veteráni z celé série, kterými jsou Neve Campbell jako Sidney Prescott, Courteney Cox jako Gale Weathers a David Arquette jako Dewey Riley. Mezi nováčky patří například Dylan Minnette, Sonia Ben Ammar, Mikey Madison, Mason Gooding, Jasmin Savoy Brown, Jack Quaid, Jenna Ortega, Melissa Barrera a Marley Shelton.

Uvítali byste Vřískot 6? A už jste na tom nejnovějším byli v kině?