Marvelovský hrdina Vision ještě neřekl své poslední slovo. Někdy v roce 2026 by na Disney+ měl vyjít nový a zatím nepojmenovaný seriál, který se na slavného androida a člena Avengers zaměří. Zahrát by si ho měl opět Paul Bettany, který postavu ztvárnil i v předchozích MCU titulech.

Projekt už má na palubě svého showrunnera a hlavního scenáristu, kterým se stane Terry Matalas, jeden z tvůrců seriálu 12 opic (2015), který také psal pro série jako Nikita (2010), Terra Nova (2011) a Star Trek: Picard (2020). Matalas už se svým týmem začal na projektu pracovat. 

Připomeneme, že Marvel a Disney hodlají s celým komiksovým univerzem trochu šlápnout na brzdu, protože MCU titulům se v poslední době (až na čestné výjimky jako třetí Strážci Galaxie a seriál Loki) příliš nevedlo. V rámci toho bude Marvel šetřit a připravovat menší počet titulů. Jsme každopádně zvědaví, co nakonec Matalasův tým vymyslí, o příběhu totiž zatím nic nevíme. První klapka by podle všeho mohla padnout ještě letos během podzimu.

Ještě stojí za to zmínit, že jeden seriál o Visionovi (s titulem VisionQuest) byl v přípravě už v roce 2022. Ten měla vést Jac Schaeffer, scenáristka ze seriálu WandaVision (2021), kde je zmíněný android jednou z primárních postav. Schaeffer se ale stala showrunnerkou chystaného MCU seriálu Agatha All Along, který se zaměří na čarodějku Agathu Harkness (Kathryn Hahn). 

Vision sice zemřel rukama Thanose v Avengers: Infinity War (2018), posléze se ale vrátil hned ve dvou verzích ve výše zmíněném titulu WandaVision. A vzhledem k tomu, jak seriál nakonec skončil, tak je vysoce pravděpodobné, že chystaná série by se mohla zaměřit na jeho „bílou“ verzi alias White Visiona, který ve finále získal zpět své původní vzpomínky a kamsi zmizel. Ale to holt uvidíme.

Server Variety, který se zprávou o seriálu přišel jako první, každopádně potvrdil, že seriál se bude odehrávat po událostech WandaVision.