Celovečerní prequel na sérii Hunger Games, který ponese název The Ballad of Songbirds and Snakes, rozšiřuje své hvězdné obsazení. Snímek tak nabral na palubu oscarovou Violu Davis, která ztvární krutou a chladnokrevnou doktorku jménem Volumnia Gaul, instruktorku Univerzity Kapitolu a především hlavní tvůrkyni desátých Hladových her, kolem kterých se bude celý děj točit. Zároveň by se také mělo jednat o hlavní antagonistku celého snímku. Režisér Francis Lawrence, který se taktéž postaral o předešlé filmy ze série, o její postavě prohlásil následující:

,,Geniální a výstřední stratég doktorka Gaul se podílí na formování mladého Coriolanuse Snowa v muže, kterým se v budoucnu stane. Jsme neuvěřitelně šťastní, že právě Viola, herečka s tak mimořádným rozsahem, hraje tuto klíčovou roli."

Viola Davis byla během své kariéry hned několikrát nominována jak na Zlatý glób, tak i na Oscara. Jeden navíc vyhrála v roce 2017 za snímek Ploty. Fanoušci filmového univerza DC ji také mohou znát z obou Sebevražedných oddílů a seriálu Peacemaker jako Amandu Waller.

Nadcházející prequel bude opět adaptací stejnojmenné předlohy od autorky Suzanne Collins, jež vyšla poměrně nedávno, respektive už v roce 2020. Jednou z hlavních postav v něm bude mladý Coriolanus Snow (Tom Blyth), budoucí prezident Panemu, který v původní sérii zastával úlohu primárního padoucha. Hlavní děj se tak zaměří na Snowa, který se stává poslední nadějí pro jeho skomírající linii, kdysi hrdou rodinu, která v poválečném Kapitolu upadla v nemilost. Desátý ročník Hladových her se ale nezadržitelně blíží, přičemž Snowa čeká jedno velké překvapení. Stane se trenérem mladé dívky jménem Lucy Gray Baird (Rachel Zegler), která je splátkyní z Dvanáctého kraje.  

Dále se ve filmu dočkáme herců jako Jerome Lance jako Marcus, splátce z Druhého kraje, Knox Gibson jako Bobbin, splátce z Osmého kraje, Mackenzie Lansing jako Coral, splátkyně ze Čtvrtého kraje, a Ashley Liao a Aamer Husain jako lemensia Dovecote a Felix Ravinstill, mentoři z Jedenáctého kraje.

Minulý měsíc jsme se také dozvěděli, že k prequelu se připojuje Peter Dinklage, hvězda ze Hry o trůny, která se ujme role muže jménem Casca Highbottom, což byl děkan Akademie, z jehož nápadu a myšlenky vznikly samotné Hladové hry.

Oficiální premiéra je stanovená na 17. 11. 2023.