HBO Max a společnost Warner Bros plánují na letošní rok velké množství exkluzivních filmů pro svoji streamovací platformu a kina. Zanedlouho se dočkáme například Snyder Cutu Ligy Spravedlivých, ale netrpělivě čekáme i na filmové zpracování Duny, Mortal Kombatu nebo Godzilla vs Kong. Trochu v pozadí zatím bylo pokračování sportovně rodinného filmu Space Jam: A New Legacy. Až doteď.

V původním filmu se objevila basketbalová legenda všech basketbalových legend Michael Jordan a zářil po boku kreslených postaviček Loney Tunes v čele s králíkem Bugsem Bunnym. Za mě trochu překvapivě se někdo odhodlal k pokračování až po bezmála pětadvaceti letech. Hlavním aktérem i tentokrát bude basketbalová superstar. Na odkaz Michaela Jordana naváže legenda současnosti LeBron James.

Autoři konečně ukázali i pár nových fotografií. Kromě nich autoři vypustili první informace o filmové zápletce. LeBron James bude hrát vylepšenou verzi sebe sama a spolu se svým synem Domem (Cedric Joe) jsou vtáhnuti do videohry, kde vládne zlovolná umělá inteligence, toužící po moci a vlivu. Aby LeBron i Dom unikli z videohry, musí spojit síly s kreslenými Looney Tunes a vyhrát zápas o všechno. 

Oproti prvnímu dílu, který představoval souboj s mimozemskou formou života, se Space Jam posouvá více do dnešní doby, kdy videohry jsou ohromným fenoménem. Kromě LeBrona Jamese, Cedrica Joea a Dona Cheadleho (hlas umělé inteligence) se ve filmu objeví i hvězda seriálu Star Trek: Discovery Sonequa Martin-Green. Premiéra je plánována v Americe na 16. července tohoto roku.