Už jen pár měsíců nás dělí od premiéry nového filmového Vetřelce s podtitulem Romulus, který tentokrát natočil hororový režisér Fede Álvarez. A nyní máme na světě zbrusu novou upoutávku, která dokazuje, že hrůza bude hrát velkou roli i v nadcházejícím filmu o slavném emzákovi s druhou vysouvací čelistí. Na trailer se můžete podívat výše.

Dočkáme se už o něco více scén, ve kterém vystupuje hlavní hrdinka Rain Carradine (Cailee Spaeny). Ta by měla být součástí skupiny mladých kolonizátorů, kteří se během prozkoumávání hlubin opuštěné vesmírné stanice společnosti Weyland-Yutani střetnou s nejděsivější formou života ve vesmíru.

Snímek má podle všeho svým stylem připomínat jak prvního Vetřelce (1979) od Ridleyho Scotta, tak i neméně slavné pokračování (1986) od Jamese Camerona. Což zřejmě znamená, že na nás čeká mix survival hororu a napínavé akce mezi lidmi hrůzostrašným xenomorfem. A chybět samozřejmě nebudou ani facehuggeři, takže až půjdete na film do kina, raději se připravte na několik ošklivých lekaček.

Samotný příběh by se měl odehrávat mezi událostmi obou výše zmíněných titulů, údajně asi 20 let po prvním Vetřelci. Trailer každopádně nevypadá vůbec špatně, je na něm navíc vidět Álvarezova zkušenost s hororovým žánrem. Tak snad se po mnoha letech konečně dočkáme nějakého opravdu kvalitního Vetřelce.  

Fede Álvarez se postaral jak o režii, tak i o scénář. Na svém kontě má horory jako remake Lesního ducha (2013) a Smrt ve tmě (2016).

Dále se ve snímku objeví herci jako Isabela Merced, Archie Renaux, David Jonsson a Spike Fearn.

V kinech od 15. 8. 2024.