Americký herec Kevin Costner nám po více než 20 letech nadělí svůj další zrežírovaný projekt. A samozřejmě půjde zase o western. Těšit se však můžeme na řádně velkolepou podívanou jménem Horizon: An American Saga, která bude dokonce rozdělená na dva samostatné filmy. Výše se můžete podívat na více než tříminutový oficiální trailer, který mimo jiné odhaluje i hvězdné obsazení.

Costner toužil chystanou ságu natočit už od konce 80. let, dokonce do jeho výroby vrazil své vlastní peníze. Filmy by nás měly zavést do období americké občanské války, přičemž děj se zaměří nejenom na osidlování divokého západu z pohledu různých postav, ale také na emocionální cestu napříč zemí, která válčí sama se sebou. Celá sága by ve výsledku měla mít až čtyři filmové kapitoly. Vznik zbylých dvou bude záviset na tom, nakolik dobře si první dva díly povedou v kinech. 

Kevin Costner, který je zodpovědný za slavný oscarový snímek Tanec s vlky (1991), se postaral jak o režii, tak i scénář, na němž pracoval ještě Jon Baird. Jeho posledním natočeným filmem byla Krajina střelců, která premiérovala v roce 2003.

V jeho nadcházející podívané by si měli zahrát herci jako Sam Worthington, Isabelle Fuhrman, Sienna Miller, Abbey Lee, Jamie Campbell Bower, Jena Malone, Michael Angarano, Michael Rooker, Tom Payne, Will Patton, Luke Wilson, James Landry Hébert, Danny Huston, Dale Dickey a další.

První část bude v amerických kinech premiérovat 28. 6. 2024, část druhá zas 16. 8. 2024.