Režisér Shawn Levy se vrací do seriálového světa. Místo Stranger Things (2016) nám ale tentokrát nadělí podívanou jménem Jsou světla, která nevidíme, jež bude vycházet ze stejnojmenného bestselleru od Anthonyho Doerra z roku 2015. Netflix tak vydal první oficiální trailer, v němž navíc nepadne jediné slovo. Podívat se na něj můžete výše.

Těšit se tak můžeme patrně na stejný děj, který nabídla i původní předloha. Příběh se zaměří na mladou Francouzsku jménem Marie-Laure (Aria Mia Loberti a Nell Sutton), která žije se svým otcem Danielem LeBlancem (Mark Ruffalo) v Paříži. Když ale Marie v šesti letech oslepne, Daniel jí postaví přesný model jejich čtvrti, aby si mohla veškeré ulice vštípit do paměti a snáze najít cestu domů. Poklidný život se ale začne hroutit ve chvíli, kdy do Franice vtrhne nacistické Německo. Marie a Daniel proto prchají ze svého domova se vzácným klenotem z místního muzea v kapse. 

Jejich cesta je zavede do městečka Saint-Malo, v němž žije Mariin prastrýc Etienne (Hugh Laurie), který skrze rádio komunikuje s odbojem. Další primární postavou se stane také německý sirotek Werner (Louis Hofmann), jenž dostane za úkol vypátrat rádiová vysílání, která vzdorují Hitlerově moci.

Z traileru je ale evidentní, že Werner žádným zlovolným náckem nebude. To se ale rozhodně nedá říct o gestapákovi jménem Von Rumpel (Lars Eidinger), který v seriálu patrně ztvární hlavní zápornou roli. Ten totiž mimo jiné prahne i po tom, aby se klenot, jenž mají Marie s Davidem, dostal do jeho rukou.

Tvůrci seriálu se stali výše zmíněný Shawn Levy a na Oscara nominovaný Steven Knight, který napsal slavné snímky jako Špína Londýna (2002) a Východní přísliby (2007). Je taktéž autorem scénáře pro nadcházející seriál, Levy se zas ujal otěží režie.

Dále se ve snímku objeví herci jako Andrea Deck, Hélène Cardona, Tomm Voss, Rhashan Stone, Jeremy Wheeler, Jacob Bond, James Dryden, Pascal Ulli a Tanner Cortez.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 2. 11. 2023.