Příští rok nám studio Warner Bros. Entertainment nadělí první díl z plánované animované trilogie Justice League: Crisis on Infinite Earths. Ta bude vycházet ze slavného komiksového crossoveru z roku 1985 od Marva Wolfmana a George Péreze, jenž je považován za jednu z nejvýznamnějších a nejvlivnějších příběhových linek v historii komiksu. A na světě už máme i krátký oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

A pokud vás tento motiv v superhrdinském žánru ještě neomrzel, těšit se můžete na další příběh s paralelními realitami. V upoutávce jsme svědky toho, jak různé DC hrdiny svede dohromady postava zvaná The Monitor (Jonathan Adams), která jim poví o existenci multivesmíru. 

Jednotlivé světy jsou ale postupně likvidovány, proto bude na hrdinech, aby onen chaos zastavili. Za touto pohromou by měl stát Monitorův zlý protějšek The Anti-Monitor, z něhož se patrně vyklube primární hrozba celé trilogie. V následujících měsících by se DC mohlo pochlubit nějakým plnohodnotným oficiálním trailerem, který nám toho o ději prozradí více.

Původní komiks tak byl pro DC mimořádným úspěchem, který z velké části zpopularizoval superhrdinské crossovery. Pokud ho tedy uvidíme ve filmové podobě, tak bychom se měli těšit na řádně velkolepou podívanou, ve které budou desítky postav padat jako mouchy. Dokonce i Walter Hamada, bývalý šéf DC Films, jenž ze své funkce odešel minulý rok, kdysi projevil zájem komiks zadaptovat do filmové podoby s Henrym Cavillem jakožto Supermanem.

O režii prvního dílu se postaral Jeff Wamester, který nám už nadělil DC animáky jako Justice Society: World War II (2021), Green Lantern: Síla moci (2022) a letos uvedenou Legii superhrdinů.

Na scénáři pracoval výše zmíněný autor Marv Wolfman, který například vdechl život i marvelovskému Bladeovi.

Snímek k nám dorazí někdy během roku 2024.