V minulé epizodě se Věčné duše rozdělily do tří skupin. Každá skupina se vydala vyřešit svůj úkol. Dokáží ho všichni splnit? A setká se dnes opět celá parta? 

CO SE STALO POSLEDNĚ? 

Věčné duše překvapil přílet gnómů do vesnice Rittengel, kterou zachránily od monstra jménem Blob. Tito gnómové byli vysláni z města Hupperdook, do kterého dorazila prosba o pomoc z místní vesnice. Vypadalo to, že nově příchozí již nebudou mít žádnou práci. Chyba lávky! V rozbořených domech vesnice se totiž ukrývali dva trollové!

Trollové byli tuzí protivníci, ale gnómská letka za asistence Věčných duší dokázala ukončit jejich životy a podruhé tak vesnici zachránit. Odměnou za jejich pomoc jim místní starostka Claire Bushlocková nabídla, že jim pomůže otevřít teleportační kruh, kterým se během okamžiku dostanou přímo do hlavního města gnómů - Hupperdooku. Této nabídky skupina s radostí využila.

Do portálu vstoupilo celkem 9 stvoření - Věčné duše (5 ks), Zozu (1 ks) a koně (3 ks). Ano, vidíte správně. Jistě si dovedete představit překvapení trpaslíka, který hlídal malou teleportační místnost v Hupperdooku. Architekt vysoké věže s šikmým schodištěm asi nepočítal s tím, že by někoho napadlo brát portálem i koně. Všech devět cestovatelů se ale z věže bezpečně dostalo na nádvoří velkého domu.

Tento dům patřil muži, který si nechal říkat Hrabě. Během setkání s tímto mužem se Věčné duše dozvěděly odpověď na palčivou otázku - jak je sakra možný, že gnómové v Hupperdooku zvládají celou noc pařit a pak celý den pracovat? Díky kouzelné medicíně zvané Fúze.

Hrabě Duším štědře poděkoval za jejich pomoc se záchranou jeho tajného projektu. Vesnice Rittengel je totiž přísným tajemstvím, o kterém nemá nikdo vědět. Pokud čtete tento článek, implicitně vyjadřujete svůj souhlas s tím, že o vesnici Rittengel nikomu neřeknete. Pokud ano, Killer osobně si vás najde. Hrabě jim také nabídl možnost vydělat si ještě více zlata. Jeho důl zamořilo hejno brouků. Pokud se o něj skupina postará, zaplatí jim více než štědře.

Věčné duše souhlasily, že se na to podívají. Zároveň ale myslely na další věci, které musejí vykonat. Que T. chtěl dopravit svého "bratra" Zozu k matce, Anthony chtěl zjistit další informace o broucích, proti kterým by měly Duše vyrazit. Zároveň si uvědomily, že by měly vyrazit do města Bladegarden, ve kterém nechaly důležitý artefakt.

Skupina se tedy rozdělila. Que T. za doprovodu Mistrala a vyrazil do vily nedaleko Hupperdooku, aby dopravil domů Zozua. Anthony se vydal do místní knihovny nastudovat informace o dolech a broucích. A Brindal s Thomericanem odcestovali do Bladegardenu.

Naše hrdiny jsme opustili, když se Que T., Zozu a Mistral chystali vstoupit do vily. Anthony spokojeně mudroval v knihovně a Brindal s Thomem si zrovna nacpali pupky Stvůrnou dobrotou v Bladegardenu.

DOBRODRUŽSTVÍ VĚČNÝCH DUŠÍ POKRAČUJE JIŽ DNES!

Jak bude vypadat setkání Que T. s adoptivní matkou? Bude do ní Mistral valit?

• Nezakucká se Anthony z množství prachu v knihovně?

• Jak dopadne klání na Bidle, na které se chystají Brindal a Thom?

Odpovědi na tyto otázky získáme již dnes od 18:00 na Twitchi, Youtube i přímo zde na stránkách Nerdfixu!