Ke konci příštího měsíce bude premiérovat nový a hvězdně obsazený western jménem Surrounded od studia MGM, který se nedávno pochlubil oficiálním trailerem. Podívat se na něj můžete výše.

Příběh nás zavede do Spojených států 19. století, ve kterých před pěti lety skončila občanská válka mezi Severem a Jihem. A i přestože konflikt skončil vítězně pro armády Unie, což mělo mimo jiné za následek i zrušení otroctví, pro mnohé černošské obyvatele žádný pokoj a klid nenastal. Hlavní hrdinkou se tak stává Moses “Mo” Washington (Letitia Wright), z otroctví osvobozená žena a bývalá členka Buffalo Soldier Army, která hledá ideální kus země, kde by se mohla usadit. V převlečení za muže se proto vydává daleko na západ, kde snad konečně nalezne nový domov. Ale věci samozřejmě tak hladce nepůjdou. 

Dostavník, v němž se ukryla, aby cesta rychleji odsýpala, napadne skupinka psanců, kterou vede charismatický Tommy Walsh (Jamie Bell). Věci se ale nakonec vyvrbí tak, že Walsh padne do Moina zajetí. Čím déle však spolu začnou trávit čas, tím více si Mo začne uvědomovat, že možná ona a proslulý psanec nakonec nebudou zas až tak rozdílní. Problém ale nastane ve chvíli, kdy vyjde najevo, že pro Walshe si jedou další bandité. A je jasné, že kulky začnou svištět vzduchem.

Bude se také jednat o vůbec poslední film, ve kterém uvidíme Michaela Kennetha Williamse, slavného herce ze seriálu The Wire (2002), který v roce 2021 zemřel ve svých 54 letech. 

O režii se postaral Anthony Mandler, který v roce 2018 debutoval se svým dramatem Monster. Scénář zpracovali Andrew Pagana a Justin Thomas.

Dále se ve snímku objeví herci jako Jeffrey Donovan, Brett Gelman, Keith Jardine, Tatanka Means, Peter Diseth, Eric Tiede, Luce Rains a Nathaniel Augustson.

Snímek dorazí na VOD již 20. 6. 2023.