Americký herec Michael Kenneth Williams se především proslavil svým působením v legendárním krimi seriálu The Wire, kde ztvárnil fanoušky zbožňovaného Omara Little. Tato role mu následně i rozjela poměrně slibnou hereckou kariéru. Dne 6. 9. 2021 byl však nalezen mrtev ve svém domově v Brooklynu. Bylo mu 54 let. O události informoval The New York Times

Williams se narodil 22. 11. 1966 v New Yorku své bahamské matce a americkému otci. Už od mladí se snažil věnovat herectví a tanci, proto začal působit v Národním černém divadle, kde začal rozvíjet svůj nezpochybnitelný talent. Původně pracoval ve farmaceutické společnosti, to ho však příliš nebavilo, protože jeho skutečnou vášní byl tanec. Navštěvoval proto vícero tanečních studií, ve kterých se snažil získat práci. Když mu bylo 25 let, dostal se v New Yorku do potyčky v baru, ze které si odnesl výraznou jizvu na tváři, ta se následně stala jedním z jeho nejvýraznějších poznávacích znamení. 

Díky této jizvě se však o jeho osobu zvedl zájem. Díky ní byl obsazován do mnohých hudebních videoklipů, kde hrál postavy kriminálníků a drsňáků. Taktéž mu zajistila focení se známými fotografy, například s Davidem LaChapellem. Kromě herectví se mu tak otevírala vrata modelingu. Skutečnou slávu však zaznamenal se získáním role Omara Little, obávaného samotářského gangstera, který byl v seriálu The Wire postrachem všech baltimorských gangů. Jeho postava měla původně zemřít na konci první série, ale David Simon, který je tvůrcem celého seriálu, byl s jeho výkonem tak nadšený, že se rozhodl dosadit ho i do dalších řad. A nebyl jediný. Omar se stal jednou z nejoblíbenějších postav celého seriálu, dokonce i tehdejší americký prezident Barack Obama prohlásil, že se jedná o fascinující charakter. 

Po úspěchu z The Wire se Williams objevoval v dalších krimi seriálech, například Kriminálka Las Vegas a Zákon a pořádek. Ve filmových rolích jsme ho mohli vidět například ve snímcích Gone, Baby, Gone a Assassin´s Creed. O něco větší roli dostal v seriálu Boardwalk Empire, kde ztvárnil vůdce černošské komunity jménem Albert White. Původně měl sehrát větší roli i ve filmu Quentina Tarantina Nespoutaný Django, plus i ve Star Wars snímku Solo: Star Wars Story, ale nakonec k tomu nedošlo. 

Zemřel ve svém domě v Brooklynu, příčina smrti je zatím nejasná, ale pravděpodobně šlo o předávkování heroinem