Slavný britský filmař Steve McQueen, který před deseti lety získal Oscara za snímek 12 let v řetězech, pro nás připravuje další slušně vyhlížející drama, tentokrát z období druhé světové války. Za dva měsíce se na službě Apple TV+ objeví titul Blitz, ve kterém v hlavní roli uvidíme sympatickou Saoirse Ronan (Vražda v Londýně). Výše se můžete podívat na oficiální trailer.

Těšit se tak můžeme na příběh o chlapecké cestě a mateřské lásce z prostředí bombardovaného Londýna. Jednou z předních postav se stává George (Elliott Heffernan), devítiletý hoch, kterého jeho matka Rita (Ronan) pošle do bezpečí na anglický venkov. Vzdorovitý George je však odhodlaný vrátit se domů ke své matce a dědečkovi Geraldovi (Paul Weller) ve východním Londýně. Následně se vydá na dobrodružnou cestu, při níž se však sám ocitne v nesmírném nebezpečí, Rita se jej mezitím snaží zoufale najít.

Celkově to vypadá na slušnou a hezky natočenou ždímačku emocí, v čemž McQueen není žádným amatérem, snad se tedy máme nač těšit. 

Steve McQueen, který se postaralo o režii i scénář, je dále zodpovědný za slavné a povedené celovečeráky jako Hlad (2008) a Stud (2011), jeho posledním filmem bylo drama Vdovy (2018). Je také tvůrcem antalogického seriálu Sekera (2020).

Ve snímku se dále objeví herci jako Erin Kellyman, Stephen Graham, Kathy Burke, Hayley Squires, Jack Bence, Josef Altin, Christopher Chung a Grahame Fox.

Na službě Apple TV+ od 22. 11. 2024.