U špionských akčňáku s kapkou humoru a romantiky ještě chvilku zůstaneme, protože Amazon nám nedávno představil první trailer na seriál Citadel, ve kterém se v hlavních rolích objeví Richard Madden (Hra o trůny) a Priyanka Chopra Jonas (The Matrix Resurrections). Podívat se na něj můžete výše.

Už od minulého měsíce, kdy jsme se dočkali pořádné várky nových fotek, také víme, na co přesně se vlastně můžeme těšit. Hlavními hrdiny příběhu se stávají agenti Mason Kane (Madden) a Nadia Sinh (Chopra Jonas), kteří jsou členové mocné špionské organizace jménem Citadela, jež se nezodpovídá žádné zemi a operuje hlavně ze stínů. Během jisté mise ve vlaku se ale organizace z neznámého důvodu rozpadne, což zároveň smaže vzpomínky obou agentů. I přesto si ale Mason na Nadiu pamatuje. Ovšem na nějakou chvilku klidu mohou rovnou zapomenout.

Oba dva hrdiny kontaktuje Bernard Orlick (Stanley Tucci), vrchní představitel Citadely, který odhalí, že před lety jejich organizaci zradil jeden z jejích členů. V rámci toho pak vznikl mocný syndikát jménem Manticore, který má za cíl jediné. Vytvořit nový světový řád. Takže je naprosto jasné, že o žádné Mirky Dušíny se stoprocentně jednat nebude. Oba dva zmínění agenti tak budou muset získat své vzpomínky zpět co nejrychleji, aby se mohli střemhlav vrhnout do boje o záchranu světa.

A pokud si nepospíší, síla zlého syndikátu natolik vzroste, že už ho poté nebude možné zastavit. Amazon navíc údajně chce, aby se série stála začátkem zcela nového univerza, který by plodil další filmové a seriálové projekty. Vše ale bude samozřejmě záležet na tom, nakolik velký bude nadcházející seriál slavit úspěch. 

O režii jednotlivých epizod se postarali nejenom Brian Kirk a Newton Thomas Sigel, ale také bratři Russoové, tvůrci posledních dvou Avengerů. Na scénáři se podíleli filmaři jako Bryan Oh, Josh Appelbaum, Sarah Bradshaw, André Nemec, Jeff Pinkner a Scott Rosenberg.

Dále se v seriálu představí herci jako Laëtitia Eïdo, Ashleigh Cummings, Roland Møller, Sara Martins, Nikki Amuka-Bird, Caoilinn Springall, Angus Castle-Doughty a Osy Ikhile.

Oficiální premiéra na Amazon Prime Video je stanovená na 28. 4. 2023.