Sice to nějakou dobu trvalo, ale konečně zde máme plnohodnotný oficiální trailer na chystanou sérii jménem Sympatizant, o kterou se postaral známý jihokorejský filmař Park Chan-wook, režisér slavného thrilleru Old Boy (2003). A pokud máte rádi špionážní příběhy, ve kterých hlavní hrdina přeskakuje z jednoho problému do druhého, chystaná série by mohla být něčím pro vás. Na nejnovější upoutávku se můžete podívat výše.

Příběh nás zavede zpět do roku 1975, kdy už pomalu končí válka ve Vietnamu. Hlavní postavou se stává napůl francouzský a napůl vietnamský komunistický špion s přezdívkou The Captain (Hoa Xuande). Ten je na konci války nucen prchnout do Spojených států, kde se snaží začít nový život uvnitř komunity vietnamských uprchlíků. I tak je ale nucen nadále vykonávat práci špeha a dodávat užitečné informace Vietkongu. Série bude vycházet ze stejnojmenné knihy z roku 2015, kterou napsal Viet Thanh Nguyen.

Z traileru to vypadá na solidní špionážní podívanou, která bude hodně stát na kvalitních dialozích a konstantnímu napětí. Těšit se můžeme i na Roberta Downeyho Jr., který si v sérii zahraje hned několik rolí, jmenovitě například kalifornského kongresmana, CIA agenta a i hollywoodského režiséra.  

Tvůrcem a režisérem je výše zmíněný Park Chan-wook, jehož filmografie se dále skládá z titulů jako Žízeň (2009), Komorná (2016) a Podezřelá (2022).

Mezi další režiséry patří Fernando Meirelles (Dva papežové) a Marc Munden (Tajemná zahrada). Scénář zpracoval Don McKellar (Slepota).

Dále hrají Fred Nguyen Khan, Toan Le, Nguyen Cao Ky Duyen, Kieu Chinh, VyVy Nguyen a Kayli Tran.

Na službě Max (HBO Max) bude seriál premiérovat 14. 4. 2024.