Už skoro za dva týdny bude na Netflixu premiérovat slibně vyhlížející snímek V pasti: Barcelona, kterému nedávno vyšel plnohodnotný oficiální trailer. Podívat se na něj můžete výše. Jak už nějaký ten pátek víme, bude se jednat o spin-off veleúspěšného filmu V pasti (Bird Box) z roku 2018, v němž začnou planetu Zemi terorizovat zlé tajemné zlé bytosti.

O co přesně se vlastně jedná? Toť otázka za milion, ale pohled na ně je pro lidské (a patrně i zvířecí) oko tak neuvěřitelně strašlivý, že člověk rázem ztratí veškerou vůli k životu a pokusí se o sebevraždu. A to jakýmkoliv způsobem. Jak se tedy proti těmto tvorům bránit? Úplně nejlépe poslepu. Ale to s sebou samozřejmě přivodí další řadu problémů. Zatímco původní snímek se odehrával ve Spojených státech, nadcházející spin-off nás tentokrát zavede do Španělska, přesněji do Barcelony, která se podle traileru začne zmítat v chaosu. 

Hlavním hrdinou by se měl každopádně stát muž jménem Sebastian (Mario Casas), který se bude muset se svou dcerou Annou (Alejandra Howard) dostat skrze ulice Barcelony do bezpečí. Následně by měli ve filmu zformovat křehké spojenectví s dalšími přeživšími, aby se mohli všichni dostat do spolehlivého útočiště, které je před onou strašlivou hrůzou ochrání.

Nejnovější trailer nám však ukáže, že tajemní tvorové nebudou jedinou hrozbou, se kterou se hrdinové budou muset vypořádat. Už z předešlého filmu víme, že jediní lidé, kteří mohou na tvory hledět bez okamžitého pocitu touhy po sebevraždě, jsou ti, kteří to nemají v hlavě úplně v pořádku. Je snad možné, že se v hroutícím se městě vytvoří nějaký kult? Ať už to bude jakkoliv, cesta napříč nebezpečnou Barcelonou rozhodně nebude jednoduchá. 

O scénář a režii se postarali bratři David a Àlex Pastorovi, kteří společnými silami například natočili snímky jako Přenašeči (2009), Nesmrtelný (2015) a Kde jsem doma (2020). I tento spin-off tak bude vycházet podle knižní předlohy, kterou v roce 2014 napsal Josh Malerman.

Dále se ve snímku objeví herci jako Georgina Campbell, Michelle Jenner, Gonzalo de Castro, Leonardo Sbaraglia, Lola Dueñas, Patrick Criado, Naila Schubert, Diego Calva a Celia Freijeiro.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 14. 7. 2023.