Příští měsíc bude na Amazonu premiérovat zbrusu nová sci-fi série jménem The Peripheral, která vypadá na pěkně slibnou podívanou. Na oficiální trailer, jenž doprovází hudba, která trochu připomíná herní sérii Deus Ex, se můžete podívat výše.

Příběh se bude odehrávat v blízké budoucnosti, ve které technologie a virtuální realita učinily v posledních letech velké kroky kupředu. Hlavní hrdinkou se stává mladá žena jménem Flynne Fisher (Chloë Grace Moretz), která si žije kdesi na předměstí. A i přestože je její život poklidný, Flynne, která je chytrá, ambiciózní a odsouzená k záhubě, není šťastná. Její rodina se rozpadá, v práci příliš nevydělává a obecně před sebou nevidí žádnou zářivou budoucnost. Jednoho dne jí ale muž jménem Burton (Jack Reynor), ukáže vynález, který ji vyloženě ohromí. 

Flynne si tak nasadí na hlavu jakou si VR vychytávku, která ji zavede do interaktivního herního světa. Později však zjistí, že se o žádnou „hru“ nejednalo. Z jakéhosi hrozivého důvodu ji onen VR set přenese 70 let do budoucnosti, ve které bude muset čelit nejenom nejrůznějším překážkám, ale také svému vlastnímu temnému osudu. Série bude skákat mezi dvěma body v čase, v rámci čehož bude velkou úlohu také hrát vyšetřování tajemné vraždy. Celý seriál tak vychází podle stejnojmenné knihy z roku 2014, kterou sepsal slavný science fiction autor William Gibson

Tvůrcem a hlavním scenáristou celého seriálu se stal Scott B. Smith, který byl v roce 1999 nominován na Oscara za krimi thriller Jednoduchý plán. A to v kategorii Nejlepší adaptovaný scénář. O režii jednotlivých epizod se postarali Alrick Riley a Vincenzo Natali, který se například podílel na tvorbě seriálů jako Westworld, Ztraceni ve vesmíru a Zámek a klíč.

Dále se v seriálu objeví herci jako Louis Herthum, Chris Coy, David Hoflin, India Mullen, Hannah Arterton, Moe Bar-El, Adelind Horan a Eric Tiede.

Oficiální premiéra na Amazon Prime Video je stanovená na 21. 10. 2022.