Pokud máte chuť na nějakou tu zbrusu novou sci-fi podívanou, tak byste určitě mohli dát šanci nadcházejícímu seriálu jménem The Ark, která k nám dorazí už za necelý měsíc. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Samotný příběh nás zavede někam na začátek 22. století, ve kterém se planetě Zemi nedaří úplně nejlépe. Planetární kolonizační mise tak začaly být nutností k zajištění přežití lidské rasy. Na jednu takovou misi vyrazí také vesmírná loď jménem Ark One. Žádná poklidná cesta to ale rozhodně nebude. Ark One brzy zastihne katastrofická událost, která nejenom závažně poškodí loď, ale také připraví o život celou řadu pasažérů. A přesně zde nastane ten největší problém. Vyjde totiž najevo, že všichni lidé, kteří byli zodpovědní za řízení lodi, jsou po smrti. Loď se tak odklonila od plánované trasy a míří kamsi do temných hlubin vesmíru. A na palubě patrně není nikdo, kdo by tomu mohl zabránit. 

Mezi zbytkem přeživších se však naštěstí nacházejí schopní jedinci, kteří se pokusí celou situaci alespoň trochu stabilizovat. Společnými silami se tak pokusí nasměrovat loď na správnou trasu. Problém je však ten, že do cíle zbývá ještě jeden celý rok. A kvůli oné zničující události jim začnou rychle docházet zásoby vody a jídla. To však patrně nebude jediný problém.

V hlubinách vesmíru nejsou sami. A stále zde hrozí nebezpečí, že si na poškozené vesmírné plavidlo počíhají jedinci, kteří nebudou mít úplně nejlepší záměry. Kdo ví, možná ani některým lidem na palubě nebudou moct hlavní hrdinové věřit. Ať už tato zapeklitá situace dopadne jakkoliv, jedna věc je téměř jistá. Všichni se živí do cíle určitě nedostanou. 

Tvůrcem seriálu se stal Dean Devlin, blízký spolupracovník Rolanda Emmericha, se kterým napsal scénáře pro filmy jako Hvězdná brána (1994) a Den nezávislosti (1996).

V seriálu si tak zahrají herci jako Lisa Brenner, Christina Wolfe, Christie Burke, Richard Fleeshman, Miles Barrow, Reece Ritchie, Chris Leask a Tiana Upcheva.

Seriál bude na programu Syfy premiérovat 1. 2. 2023.