Pozor! Následující článek obsahuje spoilery k seriálu Avatar: Legenda o Aangovi!

Studio Paramount se na akci CinemaCon 2023 z minulého měsíce pochlubilo novými informacemi o chystaném animovaném filmu, který naváže na slavný seriál Avatar: Legenda o Aangovi (2005). Příběh by se měl opět zaměřit na hlavního hrdinu Aanga, který v rámci své role Avatara ovládl všechny živly, tedy oheň, zemi, vzduch a vodu, přičemž chybět nebudou ani sourozenci Katara a Sokka.

Pokud jste však na seriál koukali v původním znění v angličtině a doufali jste, že se do chystaného snímku vrátí opět stará známá herecká skvadra, tedy například Zach Tyler Eisen jako Aang, Jack De Sena jako Sokka, Mae Whitman jako Katara, Dee Bradley Baker jako Appa a Michaela Jill Murphy jako Toph, tak pro vás máme špatné zprávy.

Zdá se totiž, že hlasy původních herců ve filmu neuslyšíme. Během akce MomoCon 2023 zmíněná herečka Michaela Jill Murphy, která by se sama do slavné série prý ráda vrátila, odhalila, že z původního obsazení by na palubě filmu neměl být snad nikdo. 

Důvodem je možná onen fakt, že film by se měl odehrávat mnoho let po událostech ze třetí řady z roku 2007 jménem Kniha třetí: Oheň, v níž se Aang postavil Ozaiovi, nejvyššímu vládci země ohně, přičemž následně i porazil ohnivý národ a ukončil dlouho trvající válku, která trhala zemi na kusy.

Jelikož bychom se tudíž měli dočkat o něco starších a zkušenějších hrdinů, kteří se budou snažit vnést do poválečné zemi harmonii, tvůrci si patrně přizvou i o něco starší herce. Těžko říct, zda si tvůrci třeba jen neuvědomili, že původní představitelé mohou také zestárnout, což i následně ovlivní jejích hlas, ale snad i tak vědí, co dělají. Žádní noví herci zatím na palubě nejsou.

Tvůrci animovaného Avatara, tedy Michael Dante DiMartino a Bryan Konietzko, se navíc nechali slyšet, že tým z Avatar Studios se skoro deset let po vydání poslední řady série Legenda Korry (2017), která se odehrává 70 let po událostech původní série, nemůže dočkat, až se do slavného světa živlů opět vrátí. Pokud tudíž půjde vše podle plánu, tak následně by mohly vyjít ještě dva další filmy. 

Režisérkou připravovaného snímku se stane Lauren Montgomery, která se proslavila především skrze animovanou DC tvorbu. Je tak například zodpovědná za vznik filmů jako Superman: Soudný den (2016), Liga spravedlivých: Krize na dvou Zemích (2010) a Batman Rok jedna (2011). Michael Dante DiMartino a Bryan Konietzko, budou na projekt dohlížet jako producenti.

Svou vlastní verzi chystá také Netflix, který hodlá vytvořit live-action seriál, ale toho se upřímně dost bojíme.

Oficiální premiéra animovaného filmu byla stanovena na 10. 10. 2025.