Většina hrané seriálové produkce zasazené do světa Star Wars a určené pro Disney+ je na tom z hlediska kvality všelijak. A pak je tu Andor, seriálový prequel filmu Rogue One: Star Wars Story, který je nejen v redakci Nerdfixu považován za zdaleka nejlepší podívanou, jaká v posledních letech přiletěla z předaleké galaxie. Na druhou a zároveň poslední řadu se tedy dost těšíme, a i když jsme neočekávali, že v souvislosti s ní uvidíme něco podstatného na právě probíhající Disneyho akci D23 Expo, přece jen tu máme pár drobnějších novinek.

Společnost Lucasfilm na D23 potvrdila, že v druhé řadě Andora se objeví droid K-2SO, který patří mezi hvězdy Rogue One. Za to může i hlas herce Alana Tudyka (Firefly), jenž si tuto roli podle očekávání zopakuje. Nepochybně tedy uvidíme, jak se Cassian s K-2SO vlastně seznámil a za jakých okolností ho přeprogramoval na droida věrného Povstalecké alianci, jejíž zrod budeme moci ve druhé sezóně také sledovat.

Protože Andor v nové řadě dospěje až k událostem Rogue One, nejspíš nepřekvapí, že se v ní objeví i ředitel Orson Callan Krennic, jehož lze považovat za hlavního padoucha oblíbeného filmu z roku 2016. O přítomnosti Krennica se spekulovalo už dříve, nyní ale máme informace o jeho návratu černé na bílém. A co víc, znovu ho ztvárnil Ben Mendelsohn (Ready Player One: Hra začíná, Temný rytíř povstal). Fanoušci šéfa republikových a později imperiálních inženýrů, kterým nestačila Krennicova/Mendelsohnova letmá přítomnost v animovaném seriálu Star Wars: Vadná várka, se tak mají na co těšit.

Na podrobnosti o datu premiéry nebo na první upoutávku si ale budeme muset ještě počkat. Návštěvníci D23 podle všeho něco málo viděli, ale na veřejnost se tentokrát žádná ukázka z druhé řady Andora oficiálně nedostala. Cassianův představitel Diego Luna a hlavní tvůrce seriálu Tony Gilroy ale všem fanouškům slíbili, že nová sezóna bude o dost rozsáhlejší než první řada a že obsáhne větší část předaleké galaxie. Naplnění této obšírnější vize uvidíme na Disney+ někdy v roce 2025.