Magické předměty a udělátka jsou radostí každého dobrodruha. Nakonec celé Dungeons & Dragons se točí okolo toho, že dobrodruzi hromadí magické předměty, pro které mají větší či menší využití na svých cestách za získáváním většího množství těchto předmětů. Není tedy překvapení, že mnozí Páni Jeskyně už nevědí, kam pro inspiraci sáhnout, aby uspokojili chamtivost svých dobrodruhů. Tvůrci z Kobold Press jsou si toho velmi dobře vědomi a proto spustili nový Kickstarter pro Vault of Magic s cílem tento problém vyřešit!

Kobold Press (Známí též jako Open Design, pozn. redakce), rozhodně nejsou žádní nováčci, pokud jde o materiály pro D&D 5e, kromě mnoha vlastních projektů mají za sebou mimo jiné i spolupráci přímo s Wizards of the Coast na povedených kampaních Hoard of the Dragon Queen, Rise of Tiamat nebo Ghosts of Saltmarsh. Jejich tým často doplňují i bývalí členové WotC a není se tedy čemu divit, že jejich designy jsou více než populární.

A co tedy tento "Trezor Magie" bude obsahovat? Více než 800 nových magických předmětů pro dobrodružství, boj, cestování, každodenní život, vaření, vylhávání se z choulostivých situací, dostávání se do choulostivých situací, pořadí je jen a jen na vás. S množstvím peněz, které se tomuto projektu podařilo dostat, nám Kobold Press slibují další a další tematické předměty od výbavy z dílny primal Druidů až k artefaktům, které sílí společně se svými nositeli.

Kromě toho budou digitální verze této knihy dostupné i na několika VTT platformách a vy si tak při zakoupení jednoho z VTT levelů můžete vybrat, zda se vám to víc hodí na Roll20, Fantasy Grounds nebo Shard. Ve všech těchto případech budou materiály připravené rovnou k užití včetně statistik a artů, kterými můžete svou družinu obšťastnit.

A aby toho nebylo málo, na samotné tvorbě tohoto doplňku se podílejí D&D velikáni jako je Luke Gygax - syn známého Garyho Gygaxe, jednoho z tvůrců D&D; Adam Bradford - zakladatel D&DBeyond; Celeste Conowitch - producentka D&D podcastu Venture Maidens a spisovatelka pro WotC, Kobold Press a 2C Gaming a to zdaleka není vše. Seznam hostujících tvůrců je opravdu dlouhý a podle všeho se máme vážně na co těšit.

Vault of Magic - doplněk pro D&D 5e z dílny Kobold Press je na Kickstarteru poměrně krátkou dobu a i přes to už překonal svůj původní cíl více než 4x a před sebou má ještě skoro celý měsíc. Pokud tedy také sháníte předměty, kterými byste mohli napěchovat kapsy svých oblíbených loot goblinů, neváhejte a po zhlédnutí traileru si pořiďte svůj vlastní výtisk Vault of Magic!