Snímek Vampýrská akademie z roku 2014, který vycházel podle stejnojmenné knižní série od Richelle Mead, žádnou oslnivou podívanou rozhodně nebyl. Negativní reakce se na něj vyloženě lepily jak od kritiků, tak i od diváků, tudíž na pokračování mohli tvůrci zapomenout. Nyní se ale zdá, že stanice Peacock se pokusí přijít s vlastní adaptací, která snad bude o pár tříd lepší. Nedávno tak představila oficiální trailer na seriálovou verzi Vampýrské akademie, na který se můžete podívat výše. Seriál by se tak měl opět soustředit na princeznu Lissu Dragomir (Daniela Nieves) a její nejlepší kamarádku a osobní ochránkyni Rose Hathaway (Sisi Stringer), které vstupují do upírských sítí intrik. 

Ty jednoho dne uprchnou z významné vampýrské akademie, nicméně následně jsou obě dvě odvlečeny zpět. Ovšem Lissa, která pochází z urozeného morojského rodu Dragomirů, tedy rodu mírumilovných a smrtelných upírů, se ocitne v nebezpečí poté, co vyjde najevo, že po akademii se mohou pohybovat nebezpeční a krvežízniví upíři Strigojové. A Rose, která je dhampýrka, tedy napůl člověk a napůl vampýr, bude muset udělat vše pro to, aby svou kamarádku ochránila. Celá akademie je ale místem, kde je zrada denním chlebem. A obě hrdinky si tak budou muset dávat velký pozor na to, komu vlastně mohou věřit.

Tvůrkyněmi a hlavními scenáristkami celého seriálu se staly Marguerite MacIntyre a Julie Plec, která je taktéž jednou z hlavních tvůrkyň nejenom Upířích deníků, ale i spin-offu Původní z roku 2013. Podílela se i na režii určitých epizod. Dále se v seriálu dočkáme herců jako André Dae Kim, Jennifer Kirby, Louisa Connolly-Burnham, Alex Hafner, Amanda Drew, Craig Stevenson a Jim Sturgeon.

Oficiální premiéra je stanovená na 15. 9. 2022.