Zac Efron se díky filmové sérii Muzikál ze střední stal miláčkem dívek všude po světě, nicméně v posledních letech zkouší i o něco vážnější role. Příští rok ho každopádně uvidíme v chystaném životopisném filmu jménem The Iron Claw, na nějž dohlíželo uznávané studio A24. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh, jenž bude vycházet ze skutečných událostí, vypráví o nerozlučných bratřích Von Erichových, hvězdách profesionálního wrestlingu, kteří se proslavili na začátku 80. let. Jejich největším snem je především dosáhnout nesmrtelné slávy na největší sportovní scéně, nicméně triumfy střídají tragédie, přičemž nad nimi stále visí stín jejich panovačného otce (Holt McCallany), jenž je zároveň jejich trenérem. 

Jak už to u filmů od studia A24 většinou bývá, upoutávka nevypadá vůbec špatně. Patrně nás čeká i emočně nabitá konverzačka, která by mohla připomínat snímek Wrestler z roku 2008 od Darrena Aronofskyho. Zda ale snímek dosáhne podobných kvalit, se necháme překvapit.

Snímek byl oznámen minulý rok v červnu, přičemž první klapka padla o čtyři měsíce později. Na natáčení se jakožto poradce nacházel i Chavo Guerrero Jr., americký profesionální wrestler, který dohlížel na to, aby jednotlivé scény se zápasením vypadaly co nejpřesněji. 

O scénář a režii se postaral Sean Durkin, který je zodpovědný za drama jako Martha Marcy May Marlene (2011) a Klícka (2020).

Dále se ve snímku představí herci jako Lily James, Harris Dickinson, Jeremy Allen White, Maura Tierney, Cazzey Louis Cereghino, Stanley Simons a Brady Pierce.

V našich kinech se snímek objeví až 21. 3. 2024.