Slavná hororová franšíza V zajetí démonů uvede příští rok již čtvrtý filmový titul, který má být podle všeho finálovou kapitolou. Studia New Line Cinema a Warner Bros. nyní odhalují, kdy přesně snímek dorazí do kin. Premiéra byla stanovena na 5. 9. 2025, u nás by to tradičně mohlo být o den dříve.

Zda se bude skutečně jednat o poslední filmovou kapitolu, se ale ještě necháme překvapit, z komerčního hlediska se celé hororové značce totiž stále ještě slušně daří. Předešlý díl s podtitulem Na ďáblův příkaz (2021) utržil z rozpočtu 39 milionů přes 206 mega. Oproti jedničce a dvojce to je sice o něco slabší výsledek, ale i tak to dokazuje, že o hrůznou sérii je i nadále velký zájem. Také nesmíme zapomenout na spin-offy jako Annabelle (2014) a Sestra (2018), které si z komerčního hlediska taktéž vedly slušně. 

Ať už to bude jakkoliv, o režii filmu, který zatím nemá žádný oficiální název, se postará Michael Chaves. Ten zrežíroval jak výše zmíněný třetí díl, tak i spin-off Sestra II (2023), na nějž máme i recenzi. Jeho celovečerním debutem se stal horor La Llorona: Prokletá žena (2019).

Měli bychom také počítat s návratem Patricka Wilsona a Very Farmigy, kteří se znovu ujmou rolí manželského páru vyšetřovatelů paranormálních jevů. Stále však zatím není známo, o čem přesně čtvrtý díl vlastně bude. Natáčení by podle všeho mělo začít během léta v Atlantě. 

O scénář se postaral David Leslie Johnson-McGoldrick, který pracoval i na předešlých dvou dílech. Dále sepsal scénář ke známým filmům jako Orphan (2009), Červená Karkulka (2011) a Aquaman a ztracené království (2023).

Režisér James Wan je k projektu upsán jako producent, připojil se k němu i Peter Safran, jeden z šéfů DC Films.