Na čtvrtém díle slavné hororové franšízy V zajetí démonů, které v roce 2013 vdechl život James Wan, se už pár let pracuje. Před rokem ale slavný hororový režisér naznačil, že plánovaná čtvrtá kapitola by už mohla být poslední.

A přesně to nyní potvrzuje server The Hollywood Reporter, který zároveň odhalil, kdo se ujme otěží režie. Čtyřku nakonec natočí Michael Chaves, který zrežíroval jak třetí díl s podtitulem Na Ďáblův příkaz (2021), tak i spin-off Sestra II, který vyšel minulý rok. Pokud bychom nepočítali hudební videoklip pro Billie Eilish, tak Chaves má za sebou samé hororové tituly, jeho celovečerním debutem se stal snímek La Llorona: Prokletá žena (2019). 

O samotném ději stále zatím nic zajímavého nevíme, opět bychom ale měli počítat s návratem Patricka Wilsona a Very Farmigy, kteří se znovu ujmou rolí manželského páru vyšetřovatelů paranormálních jevů. Jak už nějaký čas víme, scénář si vzal na starost David Leslie Johnson-McGoldrick, který pracoval také na předešlých dvou dílech.

James Wan je k projektu upsaný jako producent, připojit by se k němu měl i Peter Safran, jeden z momentálních šéfů DC Films. První klapka by měla padnout letos v létě v americké Atlantě, což znamená, že čtvrtý díl by k nám mohl dorazit někdy během příštího roku. 

V zajetí démonů patří mezi nejúspěšnější hororové značky současnosti, prvnímu dílu se z rozpočtu 20 milionů dolarů podařilo utržit skoro 320 mega. Z komerčního hlediska si skvěle vedly jak následná dvě pokračování, tak i spin-offy jako Annabelle (2014) a Sestra (2017).