Slavný kočičí lenoch Garfield se v roce 2024 vrátí v v novém celovečerním filmu, ve kterém věčně hladovému kocouřisku propůjčil hlas Chris Pratt (Strážci Galaxie). Na světě už také máme první oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Začátek upoutávky nám ukáže Garfielda jako malé, roztomilé a opuštěné koťátko, které jednoho dne přiláká vůně jídla z nedaleké restaurace. V té se nachází podobně osamocený John, jeho budoucí „majitel“, kterého si Garfield podle svých slov adoptuje. A jakmile dá malému kocourkovi kousek salámu z pizzy, hned bude Garfieldovi jasné, co je smyslem jeho života. Válet se někde hezky v klídečku a neustále se něčím cpát. 

O několik let později ale tuto pohodičku naruší něco nečekaného. Vrátí se totiž Garfieldův otec Vic (Samuel L. Jackson), který si užíval především pouličního života, což našeho kocoura vytáhne na velkolepé venkovní dobrodružství. A chybět na něm nebude ani Garfiledův psí kamarád Odie, to je jasné.

Přesnější detaily o příběhu nám trailer neodhalil, ale podle všeho se Garfield se svým otcem zapojí do jakési loupeže, ve které půjde o všechno. Na výrobu filmu dohlížel také Garfieldův tvůrce Jim Davis, který zastával úlohu jednoho z výkonných producentů. 

O režii se postaral Mark Dindal, který stojí za animáky jako Kočky netančí (1997), Není král jako král (2000) a Strašpytlík (2005). O scénář se postarali David Reynolds (Hledá se Nemo) a Mark Torgove (Všichni starostovi muži).

Dále ve filmu uslyšíme hlasy herců jako Nicholas Hoult, Hannah Waddingham, Brett Goldstein, Ving Rhames, Cecily Strong, Bowen Yang a Luke Cinque-White.

V kinech se snímek objeví 23. 5. 2024.