před necelými dvěma měsíci jsme tu měli první teaser, který lákal na snímek Killers of the Flower Moon. A teď tu máme plnohodnotný trailer, jenž nabízí detailnější pohled na novinku legendárního režiséra Martina Scorseseho, která vzniká zásluhou studií Paramount a Apple Studios a která vychází z knihy Davida Granna a skutečných událostí.

Zatímco v teaseru se zdálo, že Ernest Burkhart v podání Leonarda DiCapria je víceméně správňák, trailer naznačuje, že hlavní hrdina příběhu ze začátku 20. století je o něco komplikovanější osobnost. A že komplikovanější bude nejspíš i vztah s jeho ženou Mollie Kyle (Lily Gladstone), přestože popisek traileru láká na velkolepou westernovou kriminální ságu, v níž opravdová láska kříží cestu nevýslovné zradě.

Velkolepost ale zjevně Killers of the Flower Moon upřít nelze, protože trailer je plný násilí, působivých záběrů, strhující dobové atmosféry a ukázek konfliktu různých kultur, který se točí okolo ropy, peněz a série vražd. A při tom všem se kromě DiCapria a Gladstone objeví také Robert De Niro, Jesse Plemons, John Lithgow, Brendan Fraser (tentokrát se na něj v oficiálním výčtu obsazení nezapomnělo), Tantoo Cardinal, Cara Jade Myers, JaNae Collins nebo Jillian Dion.

Zajímavé také je, že Martin Scorsese je tentokrát nejen režisérem a jedním z producentů, ale také spoluautorem scénáře, pod nímž je podepsán také Eric Roth. Ten pracoval na scénářích takových klasik, jako je Forrest Gump, Podivuhodný případ Benjamina Buttona nebo Duna.

Přestože je film Killers of the Flower Moon projektem Apple Studios, nepůjde zprvu o doménu streamovacích platforem. Scorseseho novinka zamíří tradičně do kin po celém světě a v našich kinech ji uvidíme 19. října/októbra 2023.