Kanadský herec Mark O´Brian nám už příští měsíc nadělí svůj celovečerní režijní debut, který bude mít podobu psychologického thrilleru jménem The Righteous. Na oficiální trailer se můžete podívat výše. Temný černobílý snímek se zaměří na starší manželský pár, který tvoří Frederic (Henry Czerny) a Ethel (Mimi Kuzyk). Oba dva ale rozhodně nezažívají nejlepší časy. Teprve nedávno jim totiž zemřela dcera, tudíž oba dva jsou v nezáviděníhodné fázi truchlení. Ve své bolesti se dvojice obrací k bohu a snaží se najít smysl ve smrti jejich dcery. Z nějakého důvodu se totiž Frederic cítí vinen za její skonání. Jedné noci se ale u jejich domu objeví mladý muž jménem Aaron Smith (Mark O´Brian), který tvrdí, že se ztratil v místních lesích. Starý pár v té době ještě netuší, že Aaronův příchod jim navždy změní životy. 

Jelikož jsou oba manželé služebníci boží, vezmou Aarona k sobě domů, kde mu pomáhají dát se dohromady. Jak ale čas plyne, Frederic si začne uvědomovat, že Aaron možná není tím, za koho se vydává. Přestává tak věřit tomu, že se v lesích doopravdy ztratil, v rámci toho se také začne obávat, že má mladý muž možná nějaké nekalé úmysly. Naopak Ethel přijde Aaron sympatický a hlavně nápomocný, byla by tudíž ráda, kdyby u nich přečkával déle. Jednoho dne ale Aaron Frederica požádá, aby spáchal jistý ohavný čin. A pobožný stařec se začne domnívat, že Aarona možná seslal sám ďábel(nebo snad bůh?), aby otestoval jeho víru tím nejhorším způsobem. 

O´Brian se postaral jak o scénář, tak i o režii. Snímek již premiéroval na festivale Fantasia v roce 2021, kde vyhrál cenu v kategorii nejlepší scénář. Zdá se tudíž, že se hercovi jeho první natočené dílo mohlo doopravdy povést.

Oficiální premiéra je stanovená na 10. 6. 2022.